Országos sportversenyre készül Szentes

Több évre nyúlik vissza Szentes Város Önkormányzata, a HÓD-MENTOR SE, valamint a Szegedi Tájfutó és Környezetvédő Egyesület együttműködése. Április 17-én, a Városházán a szeptember 14-én tervezett nagyszabású sportverseny megrendezéséről írt alá megállapodást Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Petrócki Ádám egyesületi elnök.


Ezúttal mintegy ezerkettőszáz versenyzőt megmozgató Rövidtávú Országos Tájékozódási Futóversenynek lesz a helyszíne városunk, amelynek a váltó versenyét Szarvas városa látja majd másnap vendégül. A versenyzők 12 éves kortól 85 éves korig, több korcsoportban és több mint 30 kategóriában állhatnak rajthoz.
Petrócki Ádám elmondta, hogy a Szentes belvárosában rendezett, térképes ellenőrzőpontokhoz kötött bajnokságra bárki nevezhet. Szentesen az önkormányzat sportreferense segít ebben. Előny a kiváló futótempó, hiszen a gyorsaságon másodpercek, azokon helyezések múlhatnak. A verseny központi bázisa a Kossuth tér lesz. A főszervező hozzátette, hogy a belváros adottságai lehetővé teszik a színvonalas verseny megrendezését. A Szentesre érkező Forrai testvérek több évtizedes tapasztalattal rendelkező pálya kitűzők, de a verseny további segítői is felkészült, tapasztalt sportolók, bírók, személyükben adnak garanciát a zavartalan megrendezéshez.


Szabó Zoltán Ferenc polgármester üdvözölte a kiemelkedő sportesemény szervezőit, örömmel nyugtázta, hogy az előző évek együttműködései nyomán ilyen rangos, mintegy 1500 vendégéjszakát vonzó sport és turisztikai eseményt támogathat a város, melynek megrendezése a lakosság szempontjából sem fog jelentős útlezárásokkal, fennakadásokkal járni.

Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.