Lapistóiak ünnepvárása

Hagyomány már Lapistón, hogy húsvét előtt Agócs Lászlóné képviselő asszony ünnepváró rendezvénnyel kedveskedik a gyermekes családoknak. Így történt Nagyszombaton is, amikor a gyerekek farsangi jelmezekbe öltözve köszöntek el a téltől, tojáskereső játékkal és tojásfa díszítéssel köszöntötték a tavaszt.

Mindehhez az „időjárás felelős” szinte nyári meleget rendelt. Bartyikné Barakonyi Katalin fánkkal, Pólya István pedig finom szendvicsekkel ajándékozta meg a résztvevőket. Aprósütemények, csokoládé, innivaló és kellemes muzsika mellett múlatták az időt a helyiek, a gyerekek pedig élvezték a játszótér adta lehetőségeket és egymás társaságát. Bújócska, fogócska, fiúk –lányok focimeccs is belefért a délutánba, persze, hogy a fiúk nyertek. Az otthonról hozott gokartot, kismotort odaadták a többieknek, hogy kipróbálhassák.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester is köszöntötte a családokat. Azt mondta, mindig szívesen jön Lapistóra, mert példa értékű itt a közösség összefogása. Örömmel adta át a könyves szekrényt, amit a város költségvetésében évről-évre elkülönített 1 millió forintos keretből vásároltak. S hogy mi-mindenre jut még belőle? Egyelőre legyen meglepetés.

A jó hangulatú, estébe nyúló rendezvény kellemes élményként marad meg a fiatalok és idősebbek emlékeiben.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.