Múzeumbarátság – Újratöltve!

A múzeumbaráti kört Prof. Dr. Visy Zsolt múzeumigazgató alapította szentesi igazgatósága idején. A kezdeményezés fennmaradt dr. Béres Mária igazgatósága alatt is, és a mostani igazgató, Irsai – Farkas László új lendületet ad annak, hogy a baráti kör a lakosság és a múzeum dolgozói között szorosabbá tegye az együttműködést.

Lantos Imre, a Csallány Gábor Múzeumbaráti Kör programjainak szervezője, a múzeum munkatársa a március 13. könyvtári rendezvényen visszaemlékezett arra, hogy a Tájak – Korok – Múzeumok országos egyesület vidéki tagszervezetei közel négy évtizeden át sikeresen működtek. Megszűnésükkel a magyarországi kulturális értékek megismerésének lehetősége korlátozódott. A szentesi baráti kör barangolásai során az ország számos pontjára tett értékes kirándulásokat. Napjainkban, együttműködve a Szentesi Vendégszeretet és az Együtt Szentesért Egyesületekkel, a közvetlen környezetünk felfedezését, mélyebb megismerését előadások, szellemi körséták formájában ápolja. A rendezvényeken való részvétel önköltséges. Működtetnek továbbá egy Facebook csoportot, ahova bárki csatlakozhat, s ily módon bekapcsolódhat a baráti kör programjaiba.

Lantos Imre felhívta a figyelmet arra, hogy a Péter Pál Polgárházban, bejelentkezéssel június 30-ig látogatható a „Vadvirágos réten” c. fotókiállítás, amely 28 fotós 45 alkotásán keresztül mutatja be az élő természet szépségeit, gazdagságát.

A Csallány Gábor Múzeumbaráti Kör kezdeményezéseiről folyamatosan hírt adunk a jövőben is, kísérjék figyelemmel közleményeinket.

-te –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.