Mi az a Szent Dió?

Szentes Város Képviselő-testülete 2022-ben elfogadott Ifjúsági koncepciója rögzíti, hogy a város fiatalságával az önkormányzat alkotó párbeszédre törekszik. Nagyon fontos, előremutató gondolatokat rögzíthettünk január 31-én a Szentesi Művelődési és Ifjúsági Házban, ahol a Szent Dió, azaz Szentesi Podcast Stúdió átadására került sor.

Vidovicsné Molnár Zsuzsanna, az önkormányzat ifjúsági és civil referense érdeklődésemre arról tájékoztatott, hogy a város szakiskolásai egyre aktívabbak saját közösségük megszervezésében. Mind a tizenévesekből álló Szentesi Ifjúsági Kerekasztal, mind a szakembereket tömörítő Ifjúságsegítő Kerekasztal rendszeresen szólítja meg az érintetteket, felmérik igényeiket a rendezvényekről, az őket érintő kérdésekről, problémákról. Kezdeményező szerepet tölt be a Szentesi Diák Brancs, sportrendezvényei, nyári táborai már eddig is sok fiatalt értek el. Ezt a munkát igyekszik átfogni a Szentesi Művelődési Központ, azon belül is Martók Alíz ifjúságsegítő.

Azért, hogy a diákok hangja jobban eljusson az önkormányzat illetékeseihez, egyáltalán az idősebb korosztályhoz, Juhász Attila ötlete nyomán elkészült a Szent Dió podcast stúdió. A podcast olyan hang- vagy videó anyag, amelyet az interneten tesz közzé a készítője, és ez a rádióműsorszerű tartalom csak az interneten érhető el, viszont nem csak meghallgatható, számítógépre le is tölthető.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester az átadáson elmondta, hogy a fiatalok elkészítették a podcast stúdió üzleti tervét, amely 2 millió forint támogatási igényt tartalmazott. Ezt az összeget meg is kapták, az ifjúsági ház egyik helyiségével együtt. Számítástechnikai eszközök beszerzésére és a terem átalakítására fordították a támogatást. A stúdió felszerelésében és elindításában fontos szerepet töltött be Csákó-Balogh Lajos, a Szentesi Művelődési Központ technikusa.

A diákok hetente 1 adást készítenek, amely a YouTube-on elérhető lesz. Juhász Attila megköszönte a támogatást és úgy fogalmazott, fontos számukra az ifjúság és az önkormányzat közötti jó kapcsolat, amelyhez szeretnének jól átgondolt, minőségi csatornát biztosítani.

Kép és szöveg: réz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.