Újabb szentesi Teréz anya díjas – Ági a segítő szakma jövőjére is gondol

A szentesi Boldogságklub a négy évvel ezelőtt alapított Teréz anya díjat január 27-én Puskásné Halál Ágnesnek, Szentes Város Gondozási Központja vezetőjének adományozta. 2021-ben Agócs Lászlóné, 2022-ben Bocskay István, 2023-ban pedig Gilicze Andrásné református lelkész asszony volt a kitüntetett, aki a rendezvényt és az idei kitüntetettet levélben köszöntötte. Azt üzente, nem lehet elhagyatva az, aki Istennel van élete minden pillanatában…

A rendezvény, amelynek keretében a karitatív segítő munkásságot ismerik el az alapítók, egy egész napos Egészségnap volt a Dózsa házban, ahol az előadások, állapotfelmérések és további kísérő programok a lelki és testi jól lét kapcsolatára világították rá.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester is részt vett a díjátadón. Az utóbbi két évtizedben sokat dolgoztak együtt, azt mondta, megtapasztalta a szociális ágazat dolgozóinak önfeláldozó helytállását. Szólt az emberi félelmek legyőzésének megpróbáltatásairól, hiszen a félelmek megbénítani is képesek. Ági úgy, mint intézményvezető, a 2020-as világjárvány idején, és azóta is folyamatosan bizonyította bátor, rugalmas, gyors döntéseken alapuló, empatikus hozzáállását a nem mindennapi helyzetekhez is. A kritikus időkben a szociális dolgozók viszik a legtöbb terhet, erősítik a segítségre szorulókat, egymást, együttműködnek társszervekkel, intézményekkel a gondozottak érdekében. A szféra dolgozói példa értékű elkötelezettséggel állnak helyt minden helyzetben, nem törődve azzal, hogy társadalmi megbecsültségük, azaz anyagi elismertségük nem áll arányban az általuk elvégzett felelősségteljes munkával. Büszke a tevékenységükre – mondta – Ági mindig ott jelenik meg, ahol kell, ahol a figyelmére, gondoskodására a legnagyobb szükség van – követte vastaps a polgármester gondolatait.

A díjazott a tőle megszokott kedves mosollyal köszönte meg munkatársainak, családjának, hogy ott vannak mellette a mindennapokban, majd kiemelte, emberi kapcsolatok, megfelelő erőforrások nélkül nem tudná a munkáját eredményesen végezni. Büszke a kollégáira, akikkel minden nap úgy gondoskodnak, úgy képzik tovább önmagukat, hogy példa értékű, fenntartható ellátórendszert hagyhassanak utódaikra.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.