Karácsonyváró

Karácsony közeledtével biztosan sokat gondolkodunk azon, vajon mivel lephetnénk meg szeretteinket? Az egyik legszebb ajándék a KÖNYV.
A könyvek olyanok, mint a meleg takarók a hideg téli estéken: melegítenek, és mindig jó, ha van belőlük legalább egy, vagy több újdonság a kandalló előtt álló karosszék mellett.
A mai könyvünk Lackfi János verses kötete, címe KARÁCSONYVÁRÓ – Verses adventi családi naptár.
Mi lenne, ha a megjelenne nálunk valaki, aki szupererős, szuperkedves, szuperfigyelmes, szupersegítőkész? Igazi aduász. Megcsinál mindent, úgy kedveskedik, ahogy a legjobban szeretjük. A szomorút vigasztalja, a fáradtat felüdíti, a bizonytalannak utat mutat, a gyengének erőt ad, az erősnek meg szelídséget. Ilyen valakit várunk karácsonykor… Miért nem lesz inkább most rögtön karácsony? Vagy miért nem lesz minden egyes nap karácsony? Talán még meg is unnánk… Viszont a várakozást biztos nem unjuk meg, ha napról napra izgalmas feladataink vannak. Jézus születésére készülve ebből a könyvből mindennap kapunk újabb és újabb titkos küldetést. Örömöt keresni, segíteni, figyelni a másikra, megajándékozni valami aprósággal, bátorítani. Elcsendesedni, hálát adni, újjászületni. Ebben segítenek a versek és a játékos feladatok. Ekként ajánlja könyvét Lackfi János. Szerkeszti: Lantos Eszter

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.