Gulyásleves, palacsinta, ének és tánc…

A szentesi Boldogság klub ötödik éve szervezett jótékonysági programot a Hajléktalan Segítő Központ ellátottai számára. A Bánfiné Szőke Erika vezetésével működő klub tagjai sok-sok palacsintával, ruhaneművel és egyéb tartós adományokkal érkeztek, és csatlakozott hozzájuk Seres Krisztián is, aki saját műsorát felajánlva, járult hozzá a szálló lakóinak jókedvéhez, öröméhez. S ha már palacsinta, az ebéd teljességéhez Szentes Város Önkormányzata finom gulyáslevest biztosított.


Dr. Papp Erzsébet Ady Endre: Karácsony című versét szavalta el oly meghatóan, hogy többek szemébe csalt könnyeket. Ám megható volt az is, ahogy a szálló ellátottai részéről Buza András imával köszönte meg az ajándékokat és Isten áldását kérte az adományozókra.
Két gondozónő teljesített ekkor szolgálatot, akik érdeklődésemre elmondták, hogy jelenleg 60 fő ellátásáról gondoskodnak. Bár különböző okok miatt változó a létszám, de az albérlethez jutást támogató pályázat megszűnésével nagyon nehezen tudnak csak a szállóról kikerülni az ellátottak. Négy olyan ellátott is van, akik már a kezdetektől folyamatosan náluk vannak. Ehhez a munkához rendkívüli empátia szükségeltetik és nem ritkán az otthontalanná vált személy egyedi élethelyzetéből adódó problémáit is megoldják.
Ez a délután egészen fantasztikusra sikerült, az ellátottak hangulata, különösen a legfiatalabbaké – ők többen vannak, mint tavaly – éneklésben, táncban is megnyilvánult. Fel is kértek sorra bennünket, adományozókat. Jó volt látni az örömet, s jó volt hozzátenni, amit hozzáadhattunk.
Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.