Jóra használni MI-t! – Hasznos ajándékok a Gondozási Központnak

“Marad a kicsi, ha játszik” – mondta tréfásan és elégedetten az egyik néni.

Nem mindennapi Mikulás érkezett a Szentesi Gondozási Központ Horváth Mihály utcai telephelyére december 6-án. A gondozónők közül néhányan „mikulásos” pulóvert öltöttek, hogy jókedvre derítsék a klubokba bejáró időseket, hiszen volt számukra a „puttonyból” mit előhúzni.
Ritkán van ilyen, hogy a Mikulás jelképes puttonyát többen is megtöltik szeretettel és hasznos ajándékokkal. Egy fiatalember, Prievara Zsolt informatikus, a mesterséges intelligencia (MI) kutatója még tavaly infúziós állványt keresett beteg hozzátartozója számára. Meg is találta a 2. sz. Idősek klubjában, hiszen ott néhány évvel ezelőtt fekvőbeteg ápolás is folyt.

Balról: Puskásné Halál Ágnes, Prievara Zsolt és Szekeres-Dancsó Minóka.

A fiatal informatikus, hogy meghálálja a számára felbecsülhetetlen segítséget, fiával összefogva, a mesterséges intelligencia által készített képekből kiállítást, majd árverést rendezett, s az aukcióból befolyt 96 ezer forintból a gondozási központ klubjai igényeit felmérve, értékes és hasznos készségfejlesztő tárgyakat, szükséges használati eszközöket adományoztak. A jótékony célú kép árverésben Zsolt partnere volt a Szentes Városi Könyvtár, így a december 6. ajándék átadáson Szekeres-Dancsó Mónika igazgatónő is köszöntötte a jelenlévőket. Puskásné Halál Ágnes, Szentes Város Gondozási Központja igazgatónője szólt arról, hogyan válogatták össze a hasznos ajándékokat, így kaptak a klubtagok vitamin készítményeket, készségfejlesztő játékokat, gondolkodást segítő kiadványokat, a házigondozást végzők pedig puha, meleg kerékpárülés-huzatokat. A kézműves foglalkozásokhoz a ragasztópisztoly-készlete is gyarapodott a kluboknak.

Prievara Zsolt megerősítette, a kezdeményezés itt nem áll meg. Jövő nyárra tervez egy újabb árverést, melynek a bevételét további hasznos eszközökre tudják majd a klubok fordítani.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.