Jövőnkért a jelenben – Profi gálaműsort láthattunk

A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola és a Jövőnkért Néptáncegyüttes december 2-án rendezte hagyományos adventi néptánc gáláját a Tóth József Színház és Vigadóban, amikor Bagi Ferenc művészeti vezető felkészítésével és koordinálása mellett minden egyes csoport bemutatta tudásának legjavát.

A színházterem teltházas volt, a közönség vastapssal jutalmazta a tehetséget, a modern és a hagyományos öltözködés elemeit ízlésesen ötvöző megjelenést, egyetlen szóval a profizmust.

A megjelenteket Visnovszky-Keller Nóra igazgatónő köszöntötte, és örömmel mondta el, hogy több kiemelt apropója is van a gálának. Az egyik, hogy a gálaműsor címéhez hűen, advent első gyertyáját vasárnap gyújtjuk meg, amely a HIT gyertyája. Valódi ünneplésre ad okot, hogy a Jövőnkért Művészeti Iskola 25. évébe lépett ebben a tanévben. 23 évvel ezelőtt indult az első néptánc osztály Bagi Ferenc mester néptánc oktató vezetésével. Az igazgatónő büszkeséggel köszönte meg az első néptáncosoknak az azóta is kitartó munkát a néptáncegyüttesben. Tapsot kért a szülőknek is, akik lehetővé teszik az újabb és újabb nemzedékek részvételével az utánpótlás kinevelését. Háláját fejezte ki édesanyja Keller Jánosné Marika áldozatos munkájáért, kitartásáért, a két évtized sikereiért.

Megnyitó beszédében Szabó Zoltán Ferenc polgármester a nyitóképre utalt, az apró gyermekekre, kezükben a fénylő mécsesekkel. Majd jöttek a felnőttek is, mindegyikük kezében ott volt a jelkép, szívükben az érzés, hogy a fényt megtaláljuk és másoknak is megmutatjuk. Majd arról beszélt, hogyan formálták őt az elmúlt öt év adventjei, hiszen hit, remény, öröm és szeretet nélkül semmi, így a ma este hangulata sem jöhetne létre. A hit a jobb években, amelyeknek már örülni is lehet kisebb-nagyobb közösségeinkben. A világ gondjai sem feledtetik a szeretet fontosságát, hiszen minden korosztály számára épp oly fontos szeretetet adni és kapni. Majd azzal a reménnyel zárta gondolatait, hogy Szentes ünnepi fényei minden ide látogató szívébe melegséget varázsolnak.

A táncegyüttes sárközi, délalföldi, mélykeréki táncokkal köszöntötte a közönséget. Ez az év Nívó-díjat, Minősült Együttes címet és Arany minősítéseket hozott számukra. Fellépett a gyermek csoport, majd a szülők az általuk betanult meglepetés tánccal, amit a legkisebbek gyermekjátéka követett. A felnőtt férfi tánckar Kiss Ferenc koreográfiáját mutatta be. A néptáncegyüttes cigánytáncokkal is tetézte a fergeteges hangulatot.

Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.