Hazánk szuverenitása meddig terjedhet?

Soltész Miklós Egyházi és Nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár „Védjük meg a szuverenitásunkat!” címmel indult FIDESZ-KDNP országjárás, és fórumsorozat keretében látogatott Szentesre november 29-én.

Államtitkár úr a sajtó képviselőinek beszélt a nemzeti konzultációról, mint magyar sajátosságról, amely a két országgyűlési választás között felmerülő fontos kérdésekben kéri ki a lakosság véleményét. A mindennapi kormányzásba beépülve a vélemények nagyon fontos megerősítést jelentenek a kormányzat számára. Az eddigi nemzeti konzultációkra adott válaszok tapasztalataiból leszűrhető volt mindez. –Most is meghatározó időszakot élünk – szögezte le, hiszen még nem szűnt meg az orosz-ukrán háború és tovább nehezíti az életünket az izraeli-palesztin háború is. A másik oldalról óriási léptékben a gender – LMBTQ propaganda előretört a világban. Erre is választ kell adnunk, mert nem mindegy, hogy gyermekeink milyen nevelést kapnak. Ráadásul baloldali politikusok közbenjárásával kiderült, hogy dollár milliárdokat kapott mind a médiájuk, mind a közösségük azért, hogy 2022 tavaszán a választásokat befolyásolják. A lefizetéssel óriási befolyásolási kísérlet indult el Magyarországon, veszélyeztetve a szuverenitásunkat. Választ kell tehát kapnunk az emberektől, milyen lépéseket tegyünk, hiszen ha egy ország elveszíti a szuverenitását, belesodródhat háborúkba, gazdasági függősége fenntarthatatlanná válhat és erkölcsi kérdésekben is elfogadhatatlan befolyásolás indulhat el – hallhattuk.

Újságírói kérdésre kitért a lakossági fórum tartalmára, ami érintette a Nemzeti Konzultáció 11 kérdését, 5 kérdéscsoportba összesűrítve. Az első blokk a gazdasági függetlenségünket, a második kérdéscsoport a migrációt, míg a harmadik Ukrajnát, ahova a humanitárius segítség formáit a továbbiakban is fenntartják. -Európai Uniós tagságában azonban nem tudunk olyan országot támogatni, ahol a területén élő magyarságot elnyomják, veszélyeztetve a magyar anyanyelvük használatát. Elárasztják továbbá olyan, vegyszerekkel sújtott gabonákkal a piacokat, mely tevékenység a hazai gazdák létbiztonságát veszélyezteti. A következő kérdéscsoport a gyermekvédelem témaköre, azaz megtartjuk-e a teremtett világ értékeit. S végül egy kérdéscsoport a külföldi finanszírozás, befolyásolás fenntarthatatlanságára figyelmeztette a jelenlévőket.

November 30-ai a határidő, amikor a kormányzatoknak nyilatkoznia kell a WHO Pandémia szerződés ügyében, elfogadják-e, vagy kifogást emelnek a nemzetközi szervezet országokra gyakorolt befolyásolási szándékai kapcsán. A Magyar Kormány fog-e kifogást emelni, számos más országhoz hasonlóan?  – kérdeztük.

-Nem ismerem a témát, nem a szakterületem – hangzott a válasz. Vannak olyan kérdések, amelyekben biztos nem leszünk partnerek. Azonban járványügyben, egészségügyi kérdésekben a világ országainak muszáj összefogni. Ezekben a kérdésekben eddig is, ezután is együtt fogunk működni – mondta Soltész Miklós.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.