Két évtized egyre virágosabban

A Damjanich Utcai Óvoda idén harmadik helyezett lett a Munkahely kategóriában.

Immár 20. alkalommal került sor Szentesen a Virágszínvonalasabb Szentesért környezetszépítő verseny meghirdetésére a tavasz folyamán. A virágszerető, szívesen kertészkedő szentesi lakosok négy kategóriában pályázhattak CD-re írt, saját munkájuk eredményét bemutató fényképeikkel augusztus 15-éig.

Az október 7-ei eredményhirdetésen a 38 pályázó közül senki sem tért haza üres kézzel, a jövő évi kertgondozást, újabb növények beszerzését segítő utalványok tömkelege talált gazdára a program házigazdája, az önkormányzat, valamint támogatói jóvoltából.

Berezvai Csilla főkertész ismertetője.

-A két évtizedes hagyomány valódi üzenete, hogy minél több szépen gondozott balkon, gyönyörű előkert vonzza a tekintetünket, ahogy az ide látogatókét is. Így juthattunk el 2013-ban az Élhető Közösségek Világversenye döntőjéig – idézte fel Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntőjében. – Jó azt látni, hogy magánszemélyek és közösségek kitartanak a megmérettetésen való részvétel mellett, megküzdve a nyári forrósággal, aszállyal, s más időjárási szélsőséggel. Az évről-évre újjászülető és büszkeséggel vállalható szentesiességgel lehet újra elmenni a Virágos Magyarországért díjkiosztó ünnepségére is. Az ilyen elismerésekben mindannyiunk munkája benne van, aki szereti és óvja, s egyben teremti is a szépet – tette hozzá.

Az új környezeti kihívások közepette elmondhatjuk, hogy a szentesiek nem adják fel – jegyezte meg Berezvai Csilla főkertész. Az idei pályázaton is többen vettek részt, így több új pályázó is jelentkezett. A zsűrizésre október 18-án kertült sor és a 10 fős zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga. A pályázók 1-10 pont közötti értékelése több megosztott helyezést eredményezett – hallhattuk.

A díjazottak családi házas övezet kategóriában: Almási László (Rozgonyi utca), Balogh Szabó Imréné (Hunyadi utca), Márton Edina (Batthyány utca), Bakos Lajosné (Nagy Sándor telep), Geréné Dunaháti-Vas Márta (Nagyhegyszéli út).
Munkahely kategóriában: Damjanich utcai Óvoda, Masszázskuckó, Rákóczi Ferenc utcai Óvoda és a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon. Társasház kategóriában: Szabó Géza (Brusznyai Á. stny. 9. ), Fazekas Imréné (József A. u. 11.), Balogh Sándorné (Honvéd u. 11.). Erkély, balkon kategóriában: Gidófalvy Györgyné (Honvéd u. 20.), Földi Gyula (Kossuth utca 44/A lh..), Kocsisné Szabó Katalin (Drahos I. u. 8/B lh.). Különdíjban részesült a Lapistói Lakóközösség.

A díjkiosztást követően a jelenlévők örömmel fogyasztották el a Füsti Cukrászda csodaszép és finom születésnapi tortáját.

– dite –  

Geréné Dunaháti-Vas Márta tavaszi kertje.
Szabó Géza munkája.
A Rákóczi Ferenc Utcai Óvoda szépséges kertterve.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.