Mert megbecsüljük időseinket…

Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte Szentes Város Gondozási Központja 2. sz. klubjában az időseket szeptember 29-én délelőtt az Idősek világnapja alkalmából.

Megemlékezett arról, hogy ez a nap, több mint három évtizede arra figyelmezteti a fiatalokat, hogy a 70-90 éves korosztály számára adjon vissza abból a törődésből, odafigyelésből, amellyel a hosszú évek alatt ők gondoskodtak róluk. S talán éppen azért október elseje ez a nap, mert az ősz a lecsendesedés, megpihenés időszaka. Kifejezte nagyrabecsülését a jelenlévők felé és hosszú vidám, boldog, egészségben teljes napokat kívánt számukra.

Az ünnepségen jelen volt a körzet képviselő asszonya, Szűcs Ildikó is, aki egy mesével érkezett, ami egy sérült és egy sértetlen vízhordó cserépedényről szólt. Boldizsár Ildikó, a mesefeldolgozás szerzője a mesék gyógyító erejét keresi, és szívesen szólítja meg történeteivel az idősebb korosztályt. Ez a mese arról a bölcsességről szól, hogy a repedt korsó is értékes, mert az ösvényen, az elcsurgatott víz nyomán csodálatos virágok nőttek. Csak így hajthattak ki az elszórt virágmagvak.

Az ünnepi műsorban közreműködött Szunyogh Gabriella hegedű játékával, aki a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanárnője, s természetesen a gondozónők és az ellátottak is mosolyt varázsoltak a többiek szívébe, bizonyítva, adni mindig öröm.

Majd a köszönet percei következtek, amikor azok az ellátottak kaptak a gondozónők által készített ajándékokból, akik pluszvállalásokkal teszik szebbé, otthonosabbá a klub mindennapjait, s persze azok a külső segítők is, akik programokkal, foglalkozásokkal színesítik a mindennapjaikat.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.