XXII. HUNOR COOP LECSÓFESZTIVÁL

Időpont: 2023. szeptember 1-2. (péntek-szombat)

Helyszín: Szentes, Apponyi tér és a környező utcák

Ez évben a HUNOR COOP ZRt. már 22. alkalommal lesz házigazdája a Szentesi Lecsófesztiválnak, és idén is a szentesi DélKerTÉSZ által felajánlott, Hungarikummá minősített szentesi paprikából készülnek a lecsók a bográcsokban.

Az ország 10 legnagyobb Gastro fesztiválja közé tartozó rendezvényünk hagyományosan szeptember első hétvégéjén várja a lecsófőző csapatokat, lecsó imádókat és minden érdeklődőt.

Szeptember 1-én pénteken délután a hagyományoknak megfelelően grill és szalonnasütésre várjuk a nagyközönséget, de az esti utcabál sem maradhat el. A fő attrakció természetesen szombaton lesz, amikor is délután 3 órakor a tűzgyújtással kezdetét veszi a lecsófőzés. A kulináris élvezetek mellett kulturális és zenei élményekre is invitáljuk a nagyérdemű közönséget. Idén két színpadon lesznek láthatók a hazai zenei élet közismert sztárjai és a sportvilág neves magyar csillagai.

A tervezett programok 1 éves kortól 100 éves korig mindenkinek a szórakoztatását szolgálják, ugráló-vár, vidámpark, ügyességi játékok lesznek, de a színpadokon a sztárok mellett helyi együttesek, zenekarok, hagyományőrző csoportok is színesítik a kínálatot.

Idén is lesz Jótékonysági kóstolójegy, mely a helyszínen lesz kapható, és vásárlásával mindenki hozzájuthat egy tál lecsókülönlegességhez bármelyik bográcsnál. Az ebből befolyó bevételt az Országos Mentőszolgálat Alapítványának támogatására fordítjuk.

A szentesi főzőkön kívül várunk csapatokat az ország minden tájáról, valamint a határon túlról is, így Erdélyből, a Délvidékről, Felvidékről és Kárpátaljáról.

A Szentesi Települési Értéktárba két éve bekerült a Szentesi Lecsófesztivál és a szentesi lecsó, ígyazóta már igazi „Szentesikum” minősítéssel rendelkezünk.

A Fesztivál  mindkét napján kellemes időtöltést, felhőtlen szórakozást és egy jóízű főzést ígérünk mindenkinek.

Várjuk a csapatok nevezését és minden – a fantasztikus szentesi lecsó ízei után – érdeklődő vendéget!

A részletes program megtekinthető a HUNOR COOP ZRt. weboldalán: www.hunorcoop.hu, illetve a rendezvény hivatalos Facebook oldalán, melyhez már most érdemes csatlakozni, hiszen folyamatosan közlik a legfrissebb információkat.

Minden érdeklődőt, versenyzőt, szakácsot és gyomrát szerető vendéget szeretettel várunk!

„Csapjunk hát együtt a lecsóba!”

                                                                                  HUNOR COOP ZRt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.