Gyermeknapra legszebb ajándék az egészség!

Fotó illusztráció.

Napjainkban egyre fiatalabb korban, egész kisgyermek korban már komoly elvárásoknak kell a jövő reménységeinek megfelelniük. Az önfeledt, gondtalan játék öröme a legtöbb gyermek életében alig-alig van jelen. Az egyszerű és kedves játékok helyét átveszi a mobiltelefon, és számítógépes játékok egész sora köti őket ülő helyzetbe hosszú órákra.
Vajon hány szülő, hány nevelő tette már fel magának a következő kérdéseket? Még sokkal kevesebben szoktak választ is adni ezekre a kérdésekre. Lássuk csak szép sorjában…
Vajon a gyermekem jóllakottsága élelmiszernek alig nevezhető termékekkel, nem illúzió csupán? Nem fogyaszt-e esetleg a gyermek túlzottan sok cukrot tartalmazó ételt? Ha a gyermek hiperaktív vagy figyelemzavaros, nem húzódhat-e meg annak hátterében vitaminhiány? Tudatában vagyok-e szülőként, hogy a gyermekem milyen gyakorisággal, és mit eszik naponta? Iszik-e elég minőségi folyadékot? Helyes-e, ha ugyanazokat az elvárásokat fogalmazom meg számára, amelyeket önmagammal szemben is elvárok? Hogyan tekintek a gyermekemre, hálát adok-e azért minden nap, hogy a része az életemnek? …
Folytathatnánk még bőven a sort. Ezekre a kérdésekre Dr. Lenkei Gábor eddig megjelent könyveiben sorra megadja a választ. Az idei gyermeknapra tájékoztató cikket jelentetett meg, amely a honlapján, a www.dr.lenkei.hu oldalon, valamint a Bolt az Egészséghez Bioboltban (Szentes, Rákóczi Ferenc u. 12.) is megismerhető. A tájékoztatót terjedelme miatt nem közölhetjük, de lényegében, ha a fenti kérdéseket a szülők, nagyszülők, nevelők őszintén megválaszolják, már az nagy előrelépés.
A döntés Öné, Önöké. A képzeletbeli mérleg egyik serpenyőjében vannak a vitaminok, a másikban pl. ilyenek: üdítők, energiaitalok, csipszek, sütemények, édességek… Önöknél egyensúlyban van a mérleg két serpenyője? Ön megajándékozza ezek valamelyikével gyermekét gyermeknapra? – dite – x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.