Felsőoktatás Szentesen – Alkalmazott muzeológus szakirányú továbbképzés indul

Mintegy hat évtizede vár Szentes arra, hogy a felsőoktatás megvalósuljon. Május 19-én a Koszta József Múzeumban a Gál Ferenc Egyetem képviseletében Dr. Kovács Katalin oktatási igazgató és Prof. Dr. Dux László rektor bejelentették, Szentesen szeptembertől diplomával rendelkező hallgatókat várnak a megyeházára az induló alkalmazott muzeológusképzésre.

-Teher alatt nő a pálma… A szentesiek tudják, hogy hit és remény nélkül nincs jövő. A boldogulásért és a kiszámítható jövőért meg kell dolgozni – említette köszöntőjében Szabó Zoltán Ferenc polgármester, aki örömmel nyugtázta, hogy a Vármegyeháza épülete kiváló helyszín mind az elméleti, mind a gyakorlati felsőoktatási képzésekhez. Titkon abban is reménykedik, hogy a fiatal szakemberek az 1 éves, újabb diplomát adó oktatás végén meg is telepednek majd nálunk.

A Gál Ferenc Egyetemnek Szeged mellett már több településen, az egészség és szociális tudományi kar Gyulán, a gazdasági kar Békéscsabán, a pedagógiai kar Szarvason, míg a teológiai kar Szegeden ad képesítést hallgatóinak.

Prof. Dr. Dux László rektor kiemelte, hogy a felsőoktatás jubileumi évfordulói arra irányítják a figyelmet, hogy az egyetemi oktatás minél közelebb kerüljön a lakossághoz. Akkor jó, ha a diák számára könnyen, kényelmesen elérhető az új elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzése. Ezáltal jobban helyhez köthető. Ilyen egyedülálló, újszerű, magas színvonalú két féléves, önköltséges felsőoktatási képzésre várják a már diplomás hallgatókat Szentesre.

-A két féléves szakirányú továbbképzésre a 2023 és 2024-es tanévre online lehet jelentkezni. A minimális hallgatói létszám 15 fő, az ország bármely pontjáról, de akár határon túlról is szívesen fogadják a jelentkezőket – tájékoztatott Dr. Kovács Katalin oktatási igazgató. Az alkalmazott muzeológus képzés önköltsége a két félévre 240 ezer forint. Szentesen a hallgatók az életre felkészítés jegyében régészetet, restaurálást, egyházi muzeológiát, de még marketing ismereteket is szerezhetnek majd.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.