Szorgalomból, szakmaszeretetből jeles a szentesi tanulóknak – A Műegyetemre készülnek

A HSzC Zsoldos Ferenc Technikum, és a HSzC Pollák Antal Technikum egy-egy tanulója a 16. alkalommal a fővárosban, a HungExpo területén megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon, ahol 200 diák 57 szakmában mérettette meg magát, szakterületükön az előkelő harmadik helyezést szerezte meg. A döntőt megelőző selejtezőkben több mint 8000 diák vett részt, ehhez képest kiemelkedő teljesítmény a jelképes dobogón végezni.

A HSzC Zsoldos Ferenc Technikum tanulója Baksa Richárd Rudolf két országos versenyen is kiváló teljesítményt nyújtott, mondta el Pintér Etelka igazgatónő a két oktatási intézmény közös sajtótájékoztatóján. Az Országos Közismereti Tanulmányi Verseny iskolai és regionális fordulójában is továbbjutóként, a debreceni döntőben harmadik helyezést ért el, majd két nappal később a Szakma Sztár döntőjében elektronika, elektrotechnika, villanyszerelés és épületvillamosság szakirányon ugyancsak az ország harmadik legjobbja lett. Ricsi teljesítménye bizonyítja, hogy a Zsoldosból is kerülhetnek ki kivételes teljesítményt nyújtó tanulók. Ez az eredmény mind az iskola, mind a duális partner közös munkáján alapult – hallhattuk.

Ricsit a közismereti tárgyak versenyére Csetfalvi Enikő Pálma, a szakmai versenyre pedig Rácz István és Krucsó László készítette fel. Rácz István arról beszélt, hogy büszke a problémás osztályból kiemelkedő fiúra, aki átlátja, hogy a villanyszerelő gondolkodásmódja mennyire döntő. Az, hogyan közelít a felmerülő problémákhoz. Ricsi igyekvő és nagyon tehetséges tanuló, nagy szerencse volt a közös munka során a szorgalma és szakmaszeretete – tette hozzá tanára.

Hajdú Zoltán, Busi Kevin erősáramú elektrotechnikus tanuló felkészítő tanára Remzső Sándor kollégája felkészítő munkáját is kiemelte. A Pollákos Kevin a maximumot hozta ki magából az elméleti vizsgán, de a gyakorlatban is bizonyított. Mint korábbi osztályfőnöke, köszönte meg a munkáját.

Kevin újságírói kérdésre elmondta, hogy a Szakma Sztáron elért harmadik helyezésével elégedett. Azonban az írásbeli vizsgaeredmény hozta számára az igazi sikert, mert egy győri tanuló társával a legjobb teljesítményt, 94%-ot tudtak nyújtani. Jól érezte magát a döntőn, sok tapasztalatot és szép élményeket szerzett – említette.

Ricsi viszont kicsit csalódott a harmadik hely miatt. Nem elégedett a gyakorlati teljesítményével, azonban nagyon sokat tanult a versenyből. Megtudtuk, hogy mindkét fiatal a Műegyetem Villamosmérnöki Karára készül, mérnöki tanulmányokat szeretnének folytatni.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.