Próbatermet kapott a Jövőnkért

200 négyzetméteren nyílt multifunkcionális közösségi tér a volt Petőfi Szálló földszintjén, amelynek a napokban történt ünnepélyes átadásán részt vett Lantos Anita, a Szentesi Művelődési Központ művelődésszervezője, Szabó Zoltán Ferenc polgármester, Holman István, a fenntartó Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője.
Még 2019-ben indult az a TOP pályázati program, amelynek kiemelt feladata a Helyi Akciócsoporttal közösen a Szentesi Művelődési Központ, valamint az egykori Petőfi Szálló beruházás támogatása volt. Az ifjúsági ház energetikai megújítására 80 millió forintot, míg a Petőfi Szálló földszinti, Petőfi utca 2. szám alatti helyiségét is érintő átalakításokra 136 millió forintot fordítottak. Ebből az összegből a létesítményt a távhőszolgáltatásba integrálták.


Szabó Zoltán Ferenc polgármester, felidézve az épületet érintő pályázati folyamatokat, bejelentette, hogy a helyiség ezen túl a Jövőnkért Néptáncegyüttes próbaterme. Kiemelte továbbá az összefogás jelentőségét, amellyel a beruházás megvalósulhatott. A Szentesi Művelődési Központ és a Városi Szolgáltató Kft következő közös projektje a Diákpince felújítása lesz – hallottuk.


Az immár 20 éves néptáncegyüttes sikeres utánpótlás nevelő munkát is végez. A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskolán belül alakult Keller Jánosné igazgató „szárnyai alatt”. Megalapították a Jövőnkért Táncsport Egyesületet – emlékezett vissza a kezdetekre Bagi Ferenc, az együttes művészeti vezetője, aki beszámolt arról, hogy a helyiséget nyitott műhelyként, táncházként is hasznosítani fogják.
A Jövőnkért AMI képviseletében Keller Rita tanárnő hozzátette, az iskola 24 éve három művészeti ággal indult a fiatalok tehetséggondozása, érzelmi intelligenciájuk fejlesztése érdekében. Köszönetet mondott mindazoknak, akik segítik, hogy évtizedek alatt sok-sok fiatal válhat jobb emberré a tevékenységük által. A néptáncegyüttes Arany minősítést szerzett, a város és a megye rendezvényeinek rendszeres fellépője. Az iskola által szervezett Néptánc gála közkedvelt eseményévé vált városunknak – mondta a tanárnő.


A Jövőnkért Néptáncegyüttes a termet egy fergeteges tánccal vette birtokba. Ezzel bemelegítettek a Nemzeti esten történő következő fellépésükre.
Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.