Könyvajánló – Fókuszban az önismeret

Önismereti könyvek sokasága, magazinok pszichológiai mellékletei jelzik már jó ideje, hogy az emberek egyre nyitottabbak a lelki életüket firtató kérdésekre. Az emberek meg szeretnék érteni a környezetükben és a bennük zajló történéseket, igényük lett arra, hogy lássák, értelmezzék a saját működésüket.
E témakörben jelent meg Dr. Máté Gábor: A test lázadása – Ismerd meg a stresszbetegségeket című könyve.
Majd minden krónikus betegség visszavezethető a gyermekkori negatív élményekre és azok életünkre, viselkedésünkre és egészségünkre gyakorolt hatására – vallja a magyar származású, világhírű tudós, dr. Máté Gábor.
A test lázadása szemléletesen mutatja be, hogy milyen károkat okozhat az érzelmek elfojtása, milyen pusztítást okozhat az, ha nem vagyunk képesek kifejezni az érzelmeinket. Feltárja az egyre gyakoribb megbetegedések mögött álló okokat, és ráébreszt arra, hogy csak akkor szállhatunk szembe hatékonyan a stresszbetegségekkel, ha felfedezzük gyermekkorunk mélyre temetett emlékeit, valamint ezek felnőttkori következményeit.
A test lázadása abban segíthet, hogy csökkentsük a folyamatos stresszt, melyet mi magunk hozunk létre, anélkül hogy tudatában lennénk, életünk minden egyes napján.
A Budapesten született Dr. Máté Gábor több mint húsz évig családorvosként dolgozott Kanadában. Jelenleg könyveket ír és előadásokat tart szerte a világon. Célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a betegségek tágabb összefüggéseire.
Szerkeszti Lantos Eszter

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.