Időben meghozott döntések…

Illusztráció

Bár jellemző tendencia inkább a településről elköltözés, azért az utóbbi időben egyre többen térnek vissza városunkba is. Közéjük tartozik Dr. Molnár Anett, aki férjével és kislányukkal előbb Szegeden, majd Budapesten, s most ismét Szentesen élnek.


Dr. Molnár Anett egyéni ügyvéd tartott előadást a közelmúltban a Szentes Városi Könyvtárban az Alzheimer Cafe programsorozat keretében „Méltóság és döntés az élet alkonyán” címmel.
Az idősödő társadalomban egyre nagyobb kihívást jelent a mind magasabb arányban észlelt időskori hanyatlással járó kórképek megjelenése. Minél több ismeretet szerzünk, annál könnyebb az elfogadása és a megértése ezeknek a betegségeknek. Nagyon fontos a hozzátartozók felkészítése a tünetek elfogadására és a beteggel való együttlét megkönnyítése. Az előadás legfőbb üzenete az volt, az idő előre haladtával fel kellene készülnünk bizonyos döntések meghozatalára. Olyan döntésekre is gondolni kell, amelyeket esetleg később már nem tudunk megtenni. Ilyen lehet pl. helyettes döntéshozó kijelölése. Az előadás hallgatósága megismerhette, hogy Magyarországon miként lehetséges például életfenntartó, ill. életmentő beavatkozást visszautasítani.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42210  online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.