Közvilágítás a Hősök Erdejében

Fotó illusztráció, archív 2008. 10. 22. dt. A Hősök Erdeje 75. éves jubileumi ünnepsége. A fejlesztési tervek.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Füsti Molnár István a Kertváros önkormányzati képviselője tett fontos bejelentést a média munkatársai számára február 6-án a Hősök Erdeje futópályája mellett. Megtörtént ugyanis a futópálya bekapcsolása a közvilágításba.

A projekt kapcsán a polgármester Farkas Sándor miniszterhelyettesnek mondott köszönetet, hogy megfelelő forrás jutott a 400 milliós fejlesztési keretből erre a beruházásra. Eddig elsősorban napközben használták a sportolni vágyók a futópályát. Most már – nagy örömükre – az esti órákban is futhatnak, sétálhatnak a környékben lakók. A közvilágításhoz mintegy 20 millió forintos pályázati forrást használt fel az önkormányzat.

Szabó Zoltán Ferenc azt mondta, Szentes jó előre gondolkodott, amikor a közvilágítási rendszert ledes lámpákra cserélte. Ennek ellenére is emelkedik a közvilágítás költsége 2023 évben, a korábbi 60 Ft/kWh díjról 260 Ft/kWh díjra. Beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban fejlesztették a közvilágítást pl. a Wesselényi utca végén a motorgarázsig a régi temető mentén a Korsós sor felé eső részen. A Gógány utca, a Szent Vendel utca és Bihari utca irányában, továbbá a Bereklapos utcában is közvilágítást építettek ki mintegy 30 millió forintos saját forrásból. – Nem állunk meg, keressük az alternatív megoldásokat, amelyek elősegíthetik, hogy ne elektromos áramot használjunk a közvilágításhoz. Kidolgozás alatt áll a Juhász Gyula utcai játszótér környékének napelemes megvilágítása, valamint ugyanilyen megoldást tervezünk az Ipartelepi úti kerékpárút több száz méteres szakaszára. Ily módon több tízmilliós költséget lehet megtakarítani – mondta.

Füsti Molnár István invitálta a távolabbi városrészekben élőket is a Hősök Erdeje látogatására, a futópálya használatára, hiszen kerékpártárolók segítik a távolabbról érkezőket. Elhangzott, hogy terveznek egy kutyafuttatót is a környékre, továbbá a Honvéd utca – Kiss Zsigmond utca sarkán lévő önkormányzati területen parkolókat, és a ligethez hasonló kapu megoldást nyitnának a Hősök Erdejére.

A megjelentek elmondták, hogy újabb sport célú fejlesztések várhatók a kerékpáros fiatalok igényei alapján a Pusztai László Sporttelepen, a centerpálya mögötti ívelt háromszögben is.

-dite-

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.