Ahogy ők látják városunkat… – Szentesi fotók a galériában

A szentesiek szeretik a fotókat, szívesen nézegetnek olyanokat, amelyek a szülővárosukról készültek. Egy csokorra való csodálatos kép látható most a Tokácsli Galériában, egészen február 25-ig.

A Szentesi Amatőr Fotós Barátok, Maczelkáné Rónyai Juli, Csikai Gabriella, Kocsis Ferenc, Kuklai Árpád, Ráfi Dénes, Számel Sándorné, Doba Lajos, Doba Lajosné Éva, Halmai Eszter, Lantos Imre, Nagy Zsolt és az ötletadó Tofán Sándor (Tofi) alkotásait a február 2-ai megnyitón Kuklai Árpád ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

Elmondta, hogy ez a 12 ember sok éve fotózik. A különböző életterületről érkező hölgyeket és urakat éppen a fotózás öröme köti össze, s persze az, hogy szeretik kis városunkat. Ezért fotózzák minden évszakban, napszakban, esőben, hőségben és fagyban… Külön-külön megjelenési felületük a közösségi média. Ez az alkalom azonban mentoruk, segítőjük Tofán Sándor gondolata volt. „Örömmel, lelkesedve csatlakoztunk hozzá.” – mondta. – Biztos vagyok abban, hogy a képek szépsége amatőrként is feljogosít bennünket arra, hogy elhelyezhettük azokat e falakon. Korábban teljességgel nem ismertük egymás képeit, de mindannyian ugyanabban a világban mozgunk, csak élményeink, ötleteink különbözőek. Mindig ugyanazt fényképezzük? Nem unalmas? – jegyezte meg egyik ismerősöm. Az utcák, az épületek, a madarak, mókusok… Már hogy lenne unalmas? Meg van mindenkinek a maga Megyeházája, Kossuth tere, Tisza partja, Kurcája… Nincs abban kettő sem egyforma, más-más emóció, benyomás, érzés, pillanat hatására készül róla fotó.

Kuklai Árpád megköszönte a segítők munkáját, Tofán Sándor bátorítását. A látogatókat arra kérte, ne fukarkodjanak elismerő szavakkal a vendégkönyvben.

Lantos Anita szervező, a Szentesi Művelődési Központ munkatársa, megragadva az alkalmat, az elkövetkező időszak programjairól adott tájékoztatást. Így megtudhattuk, hogy április elsején tervezik megnyitni immár huszonhatodik alkalommal az Alkotó pedagógusok tárlatát. Márciusban a nőnap ihlette festmény kiállításra várják az érdeklődőket, míg május elején ismét egy különleges tárlat reményében találkozhat a képzőművészetet kedvelő közönség a galériában.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.