Egy-egy csodálatos könyv gyerekeknek, felnőtteknek – Küszöbön a karácsony titka

A Lazi Könyvkiadó Téli Könyvvásárra megjelent újdonsága Donna VanLiere: A karácsony titka című regénye.
Christine Eisley a hétéves Zach és az ötéves Haley édesanyja egyedül neveli gyermekeit. Volt férje csekély gyerektartást fizet, ha megteszi egyáltalán. Pincérnőként dolgozik, ám családi helyzete miatt gyakran késik a munkából, így az állása veszélyben van.
Egy napon megmenti egy idős nő életét a Wilson áruházban, és ettől kezdve indul változásnak az élete. A Wilson áruház tulajdonosa meg szeretné köszönni a tettét, ám sehol sem találja Christine-t, ezért megkéri az unokáját, Jasont, hogy keresse meg a nőt, aki időközben tényleg elveszítette az állását. Jason eleinte nem túl lelkes a feladattól, ám idővel ez megváltozik…


Donna VanLiere regénye bizonyság arra, hogy a szeretet olyan ajándék, amelyet mindig visszakapunk; a remény soha el nem apadó kincs; a hit pedig csoda, amely minden egyes nappal újjászületik.
A Kossuth-díjas mesekönyv író Fésűs Éva: Küszöbön a karácsony című képes mesekönyvét ajánljuk a gyermekkönyvújdonságok közül a karácsonyfa alá.


Mikulás apó aranyszánkóját karcsú lábú rénszarvasok húzzák – ezt minden gyerek tudja. De valóban jól tudják ezt a gyerekek? Elképzelhető, hogy egy őzike is be van fogva a csodaszánkóba? És hogyan kerülhetett oda? Mi történne akkor, ha Mikulás apó csodálatos zsákja kilyukadna – borzasztó elgondolni, hogy kipotyoghatnak az ajándékok. De talál-e valakit, aki segít rajta, és megvarrja a lyukas zsákot? Megnőhetünk-e olyan magasra, hogy elérjük az esthajnalcsillagot? És ha nem, akkor miért érdemes mégis nyújtózkodnunk az ég felé? Olvassátok csak el ezeket a meséket, és mindenre fény derül. A mesék és a versek legnagyobb része nyomtatásban még nem jelent meg, csak a Gyermekrádió műsoraiban hangzottak el sok-sok évvel ezelőtt.
A Küszöbön a karácsony – Egy mesekönyv, amely észrevétlenül nevel és teszi vidámabbá a lelkünket. Egy mesekönyv, amelyet nem csak a gyerekek, de a felnőttek is örömmel olvasnak. Egy mesekönyv, amely a leghidegebb téli estéken is felmelegíti a szíveket.
” Jó könyvet olvasni mindig ünnep. Mindegy, mi a műfaja, mindegy, ki a szerzője… ” ( Spiró György)
Szerkeszti: Lantos Eszter

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42204 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.