A rászoruló családok karácsonyáért gyűjt a Mosolykommandó

Karácsonyi szeretetcsomagokkal szeretne idén is 100 rászoruló családot meglepni a Mosolykommandó bohócdoktor szolgálata Szegeden, és környékén. Az alapítvány 2015 óta szervez karitatív akciókat a megyében, idáig közel 1.200 családnak tudtak segíteni. Felhívásukban cégektől és magánszemélyektől is várják a segítséget.


Az alapítvány több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékoznak meg az ünnepek előtt. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek adományaiból, és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Rendhagyó módon az adományokat személyesen juttatják el a családok otthonába a bohócdoktor-önkéntesek.
Dr. Pataki Gergely program koordinátor szerint az infláció miatt nagyon sokan kerültek nehéz helyzetbe, ezért ezekben a családokban a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó idén is szeretné felvenni a kapcsolatot ezekkel a családokkal, és tartós-élelmiszerrel, bontatlan játékokkal, és csokoládéval szeretné meglepni őket még az ünnepek előtt.
Az alapítvány küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos. „Bennünket minden évben a gyermekek fülig érő mosolya inspirál a legjobban, amit az ajándékok átadásánál kapunk tőlük! Ez adja a legnagyobb erőt nekünk, Mosolykommandónak.”- mondta el Pataki Gergely.
Az akcióhoz várják cégek, és magánszemélyek felajánlását is. Elsősorban tartós élelmiszert, csokoládét és új bontatlan játékokat tudnak fogadni, amelyeket 100%-ban az adományozott gyerekeknek, és családjaiknak juttatnak el önkénteseik.
A kórházi Bohócdoktor Szolgálat számára telefonos adományozás is lehetséges. A 13600-as telefonszám 88-as mellékének hívásával 500 Ft-tal támogatható az ápolásra szorulók karácsonya. V.V.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42204 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.