Hosszú évek után újra színpadon a Fabula Rasa

A szentesi Hangversenyközpont idei utolsó előadására készül december 8-án, csütörtökön. A szervezők, mondhatni megtetőzik az idei – igen gazdag – zenei évadot a világzenei körökben kiemelkedő Szirtes Edina ’Mókus’ vezette Fabula Rasa koncertjével. Az esemény már csak azért is különleges, mert a formáció hosszú szünet után ad újra koncertet.

A Fabula Rasa muzsikája a hazai és a környező népek folklórjából táplálkozik, továbbá minden olyan zenei stílusból – egészen pontosan a zenéből – mely igaz értékeket hordoz, és amiért szeretettel rajonganak a zenekar tagjai (ilyen a klasszikus zene – Gesualdotól Bartók Béláig – a jazz, a könnyűzenei stílusok, lüktetések, valamint a szabadimprovizációs besorolhatatlan műfajok…). Nem eredeti népzenéket dolgoznak fel, hanem saját zenét játszanak. A formáció tagjai egytől egyig a hazai zenei élet kiváló művészei, számos formációban kibontakoztatják tehetségüket.

Jegyek már elérhetők a jegy.hu online rendszerében, valamint a Hangversenyközpontban és a Szentesi Művelődési Központban.

Hangversenyközpont

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.