A szentesi színház nem zár be? – Az igazgató üzenete a nézőknek

Kedves hűséges Bérleteseink és Nézőink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Békéscsabai Jókai Színház működik! A pandémia után az energiaválság is megtámadta a kultúrát, a színházat. Három hónapra – január, február, március – a Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése alapján az energiamegtakarítás érdekében be kell zárnunk a színházat, pontosabban nem lehet előadásokat tartani.

Ezt a nehéz helyzetet – ahogy a pandémia okozta leállásokat is – megpróbáljuk a társulat és a közönségünk számára is a lehetőségek szerinti legjobb és leghasznosabb módon megoldani. Ennek érdekében kidolgoztuk „A Jókai Színház működik” cselekvési tervet.

Előremutató módon a közgyűlési határozat a munkavégzést – a jelen esetben ez a próbákat jelenti – engedélyezi, és ezzel mi élni is fogunk. Nagyszerű lehetőség, hogy a szentesi Tóth József Színház és Vigadó – amelyet a Békéscsabai Jókai Színház működtet – nem zár be a téli hónapokban, így az előadásokat, amelyek egyébként benne vannak az ottani bérletrendszerben, el tudjuk Szentesen játszani. A tervezett áprilisi színháznyitáskor így kész előadásokkal tudjuk várni Önöket, mert természetesen – ahogy a pandémia után is -, amit vállaltunk a bérleteseinknek, azt teljesítjük. Ha kicsivel később is, de Békéscsabán minden bérletes előadást meg fogunk tartani. Úgy gondolom, ennyivel tartozunk hűséges nézőinknek és mindenkinek, aki szereti a színházunkat. Erről „A Jókai Színház működik” című cselekvési tervről szeretném tájékoztatni Önöket. Az összes darabot az eredeti tervek szerinti időben elkezdjük próbálni. December 10-én lesz Gogol Revizor című komédiájának olvasópróbája, bemutató Szentesen január 26-án. Január 10-től a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmeséből készülő Naplopó címmel bemutatandó zenés gyerekdarabot fogjuk próbálni, amelyeket szintén Szentesen fogunk bemutatni február elején. Február közepén pedig kezdődnek az Országúton című Fellini film színpadi adaptációjának, illetve az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarab próbái, amelyeket március közepén és végén mutatunk be úgyszintén Szentesen.

Ez a terv biztosítja, hogy áprilistól 1-től öt kész előadás várja bérleteseinket és nézőinket Békéscsabán. Ebben az időben pedig az utolsó bemutató, az Agatha Christie-krimi próbáit elkezdve készülhetünk a darab májusi bemutatójára és az évad szokásos júniusi befejezésére. Természetesen kénytelenek leszünk majd sűríteni bérletes előadásinkat, de remélem, színházszerető és támogató nézőink megértik, hogy csak így tudjuk teljesíteni a vállalásainkat és befejezni június végéig az évadunkat. Szeretnénk elkerülni, hogy ennek az évadnak az előadásai átkerüljenek szeptemberre. Ez a mi és a nézőink érdeke is. Tisztelettel kérem, támogassanak Bennünket „A Jókai Színház működik” cselekvési tervnek a megvalósításában!

Seregi Zoltán igazgató Békéscsabai Jókai Színház

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.