Énekegyüttes és egy alternatív zenei nagyágyú a Hangversenyközpont programjában

Két koncerttel is megörvendezteti a muzsika szerelmeseit november harmadik hetében a Hangversenyközpont.
Előbb – november 18-án, pénteken – az évek óta elmaradhatatlan a’capella koncertre kerül sor, 19 órától a Four Fathers lép színpadra a zeneiskola Hangversenytermében, majd másnap a több mint négy évtizedes múltra visszatekintő alternatív zenei nagyágyú, a Balaton érkezik az ifjúsági házba, Víg Mihály vezetésével.


Az a capella, hangszerkíséret nélküli énekes műfaj legismertebb hazai képviselői, a Four Fathers koncertjével folytatódik a Hangversenyközpont sorozata Szentesen. Az 1995-ben alakult énekegyüttes humorral fűszerezett műsorával minden korosztálynak önfeledt szórakozást nyújt. Egy este, egy izgalmas találkozás, ahol a klasszikus zenétől egészen a rock and rollig futó műfajok legnagyobb dalai is terítékre kerülnek.
November 19-én, szombaton az ifjúsági ház előadótermében a Balaton ad koncertet. A zenekart Víg Mihály és Hunyadi Károly alapították 1979-ben. Kezdetben az alapítók saját szerzeményeiket adták elő, valamint verseket zenésítettek meg diavetítésekkel egybekötve a BME Bercsényi kollégiumában valamint a Kassák Klubban.
1984-től állandóan változó kísérők (főként Európa Kiadó-tagok) társaságában léptek fel a csak rájuk jellemző szomorú rock’n’roll sanzonokkal. Végül az Európa Kiadóval közös 1986-1987-es turné után a Balaton beszüntette működését.
1991-ben azonban újjáalakult az együttes, Víg Mihály ekkor Wahorn Simonnal és Oláh Imánuellel triót alkotott, hogy szerte az országban adjanak klubkoncerteket.
A napjainkban is aktív zenekar, több mint tíz éve azonos felállásban játszik: Víg Mihály mellett szólógitáron Keszei Krisztiánnal, basszusgitáron Horváth Gáborral, a doboknál Dudás Zsomborral kiegészülve az elmúlt 40 év legismertebb dalaival várják a szentesi közönséget.
Hangversenyközpont

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.