Pokolgép robban az IH-ban

A Pokolgép valósággal kiállta az idők próbáját. A zenekar közel négy évtizede oszlopos tagja Magyarország heavy metal életének. Számos tagcsere és egy több éves pauza sem tudta megállítani a gépezetet, a formáció máig aktívan koncertezik. November 5-én pedig ismét Szentesen lép színpadra hazánk egyik első metal-csapata.

A Pokolgépet a ’80-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga „Pepe” Tibor. Az 1983-a „Ki mit tudon” a zsűri mindig kiszavazta őket, de a közönségszavazatokkal végül a döntőig jutottak, ahol a „Jel” című daluk előadásával a második helyezést érték el.

Rövidesen Paksi helyére Pazdera György érkezett, majd 1984-ben Nagyfi László lett a csapat tagja. Többször léptek fel az Omega, a P.Mobil és a P.Box koncertjein, majd 1984 őszén a Motörhead elő zenekaraként. Ez a koncert meghozta nekik az elismertséget.

1986-ban „Totális metál” címmel kiadták az első magyar heavy metál albumot, amelyből több mint 80.000 példány fogyott el, a következőből, a „Pokoli színjátékból” pedig 90.000 kelt el. ’85-ben Tarcza László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig működött. ’89-ben egy telt házas Olimpiai Csarnokbeli koncert után változások kezdődtek a bandában. Jött Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, végül a 1995 szeptember 2-ai nagy koncertjükkel búcsúztak a közönségüktől.

1999. május 8-án, a „Metál Fesztiválon” tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér „Pinyő” Csaba, Láris „Csiga” László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Z. Kiss Zalán, Veress Márton lettek a tagok. A Pokolgép mindvégig megőrizte előkelő helyét a magyar metál zene élmezőnyében.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.