Sajtóközlemény – XXI. HUNOR COOP Lecsófesztivál

Időpont: 2022. szeptember 2-3. (péntek-szombat). Helyszín: Szentes, Apponyi tér és a környező utcák.Ez évben a HUNOR COOP ZRt. már 21. alkalommal lesz házigazdája a Szentesi Lecsófesztiválnak, viszont első alkalommal lesz alapanyag a szentesi bográcsokban a DélKertész által felajánlott Hungarikummá minősített szentesi paprika.

Az ország 10 legnagyobb Gastro fesztiválja közé tartozó rendezvényünk hagyományosan szeptember első hétvégéjén várja a lecsófőző csapatokat, lecsó imádókat és minden érdeklődőt.

Szeptember 2-án pénteken délután a hagyományoknak megfelelően grill és szalonnasütésre várjuk a nagyközönséget, de az esti utcabál sem maradhat el. A fő attrakció természetesen szombaton lesz, amikor is délután 3 órakor a tűzgyújtással kezdetét veszi a lecsófőzés. A kulináris élvezetek mellett kulturális és zenei élményekre is invitáljuk a nagyérdemű közönséget. Idén is három színpadon lesznek láthatók a hazai zenei élet közismert sztárjai és a sportvilág neves magyar csillagai. Egy különleges program is fűszerezi az idei fesztivált, amikor is a szentesi születésű Szőke András Karinthy díjas humorista és Balázs Béla díjas filmrendező barátjával, Bede Róberttel egy humoros „Stand up” lecsófőzést mutatnak be.

Pillanatkép 2021-ből. Fotó dt.

A tervezett programok 1 éves kortól 100 éves korig mindenkinek a szórakoztatását szolgálják, ugráló-várak, vidámpark, ügyességi játékok lesznek, de a színpadokon a sztárok mellett helyi együttesek, zenekarok, hagyományőrző csoportok, iskolai- és óvodai fellépések is színesítik a kínálatot.

Idén is lesz Jótékonysági kóstolójegy, mely a helyszínen lesz kapható, és vásárlásával mindenki hozzájuthat egy tál lecsókülönlegességhez bármelyik bográcsnál. Az ebből befolyó bevételt, illetve a Hunor Coop üzleteiben értékesített Kárpátaljai Jótékonysági képeslapokból befolyt bevételt a Kárpátaljai magyarok megsegítésére fordítjuk. Várunk csapatokat a határon túlról is, így Erdélyből, a Délvidékről, Felvidékről és Kárpátaljáról.

A Szentesi Települési Értéktárba már bekerült a Szentesi Lecsófesztivál és a szentesi lecsó, ígyidén már igazi „Szentesikum” minősítéssel rendelkezünk.

Szerencsére már minden korlátozás nélkül tudjuk megszervezni a fesztivált, melyen egy kétnapos kellemes időtöltést, felhőtlen szórakozást és egy jóízű főzést ígérünk mindenkinek. Várjuk a fantasztikus szentesi lecsó ízei után – érdeklődő vendéget!

A részletes program megtekinthető a HUNOR COOP ZRt. weboldalán: www.hunorcoop.hu, illetve a rendezvény hivatalos Facebook oldalán, melyhez már most érdemes csatlakozni, hiszen folyamatosan közlik a legfrissebb információkat.

Minden érdeklődőt, versenyzőt, szakácsot és gyomrát szerető vendéget szeretettel várunk!

„Csapjunk hát együtt a lecsóba!”

                                                                                  HUNOR COOP ZRt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.