Összefogtak a berekhátiak

Augusztus 25-én a Juhász Gyula utcai játszótér új csúszdájának átadására gyülekeztek a városrész lakói. A gyerekek elsősorban azért, hogy kipróbálják a játszóeszközt, majd nagy figyelemmel hallgatták a Szentes Polgárőr Egyesület titkárának, Szabó Zoltán közlekedésbiztonsági referensnek a kerékpáros közlekedés szabályairól szóló tájékoztatóját.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester megköszönte Agócs Lászlóné körzeti képviselő asszony szervezőmunkáját, közösségépítő tevékenységét, amelynek köszönhetően 250 ezer forint gyűlt össze a játszótéri csúszda létesítésére. Szólt arról, hogy az összeget az önkormányzat további 200 ezer forinttal toldotta meg. A csúszdát a Városellátó NKft. munkatársai szerelték fel. Kiemelte a polgármester a példamutatás jelentőségét, hiszen az ilyen kezdeményezések a város más közösségei számára is követendők.

Agócs Lászlóné képviselő asszony, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke elmondta, hogy a helyiek által működtetett Facebook csoport segítségével sikerült a kezdeményezést forintosítani, és a játszótéri eszközt ezen az 1971 óta üres telken felszerelni. Ezzel a focikapuk mellé újabb játék lehetőséget kaptak a helyi gyerekek. Megköszönte, hogy a szülők szorgalmasan gondozzák, öntözik az elültetett facsemetéket, nyírják a füvek, de részt vesznek az ünnepkörökhöz kapcsolódó díszítések elkészítésében is.

Ez alakalommal, a csúszdázás közben, a nagy meleg ellenére, a Szentes Polgárőr Egyesület KRESZ-bemutatójából is szívesen tanultak a berekháti gyerekek.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.