Újabb alapkőletétel az ipari parkban

A Traktorbolt Kft. 25 éve működik városunkban. Nyertes GINOP-Plusz pályázatuknak köszönhetően fennállásuk alatt a legnagyobb beruházásuk folyik, melynek alapkőletételén jártunk az ipari parkban.


Széchenyi Péter, a vállalkozás tulajdonosa elmondta, hogy a beruházással 1 terepes targoncavásárlás, 2 db 500 Amperes ipari hegesztőgép, csővágásra alkalmas lézervágó asztal, 1 modern, hajtott szerszámos CNC esztergapad beszerzésére kerül sor és elkészül egy 600 négyzetméteres csarnok szociális épülettel, irodákkal. Kitért arra, hogy 25 kiváló szakember kolléga munkája alapozta meg a fejlesztést, melynek célja nem csak a termelékenység növelése, hanem a kulturáltabb munkakörülmények megteremtése.
Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrár-miniszterhelyettes új dimenzió születéséről beszélt, hiszen a mezőgépgyártás, ami hosszú évtizedek alatt leépült hazánkban, fellendülésének üdítő példája a szentesi vállalkozás tevékenysége. Méltatta a cég innovatív, egyedülálló több évtizedes műszaki teljesítményét és stabil együttműködéseit.
Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke szólt arról, hogy a mezőgazdasági üzemeknek mindig előny, ha helyben gyártathatnak alkatrészeket. A Traktorbolt Kft nemcsak a térségünket látja el mezőgazdasági gépalkatrészekkel, mára a város hírnevét az országhatárokon túlra is elvitte. Külön öröm, hogy fiatal szakembereket képez és von be a tevékenységébe.
Egy település gerincét a kis- és közepes vállalkozások adják – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester. A több mint 1000 ilyen vállalkozás közül való az 1997-ben 3 fővel induló Traktorbolt Kft, amelynek telephelyén most 600 négyzetméteres új csarnok megépítésével megnyitja a szakképzés új dimenzióit is. A 200 millió forint nagyságrendű projekt kivitelezése példaértékű abból a szempontból is, hogy a szomszédos vállalkozás végezheti el azt – hallottuk. Kép és szöveg: dt.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42197 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.