A Szentesi Paprika után hungarikum lehet a Szentesi Lecsófesztivál

Július 27-én közös sajtótájékoztatót tartott Mészáros Zoltán a HUNOR COOP ZRt vezérigazgatója és Nagypéter Sándor a Délalföldi Kertészek Szövetkezete elnöke. Két kapcsolódó rendezvényük a Szentesi Lecsófesztivál és a Magyar Paprika Napja beharangozójára került sor.


Ez az első alkalom, amikor a két cégvezető a Szentesi Paprikára és paradicsomra épülő rendezvényeket együtt ajánlja a nagyközönség számára. Ám gyorsan kiderült, hogy nem mindennapi mondanivalójuk volt a sajtó munkatársai számára.
Mészáros Zoltán vezérigazgató bejelentette, hogy a 21. alkalommal is neves vendégek egész sorával várják a közönséget az ország 10 legjelentősebb fesztiválja közé emelkedett eseményre, az Apponyi térre. Ezúttal a kóstolójegyekből befolyó összeggel a kárpátaljai magyarokat fogják támogatni. Szeptember első hétvégéje különleges ünnep lesz azért is, mert eljön többek között Dr. Brezovirts László a Tudatos Társadalom közösségek szervezője, az alapvető természeti törvények jó ismerője.


Nagypéter Sándor elnök, a DélKerTÉSZ, mint a 11. Magyar Paprika Napja főszervezője, a Lecsófesztiválok fő támogatója évről-évre 1,5-1,5 tonna Szentesi Paprikával és paradicsommal járul hozzá a rendezvény sikeréhez. Szólt arról, hogy a Szentesi Paprika hungarikum védjeggyel rendelkező termékük a Szentesi Lecsó alapanyaga, ezért a jövőben azért fognak dolgozni, hogy a Szentesi Paprika után a Szentesi Lecsó is hungarikummá váljon, „megkaphassa ezt a koronát.” Támogatni fogja a HUNOR COOP ZRt-t abban, hogy a védjegy megszerzését megelőző hosszú munkafolyamat sikeres lehessen – mondta.


Mészáros Zoltán vezérigazgató örömmel, meglepetten fogadta a felajánlást, majd felhívta a figyelmét a főzőcsapatoknak, hogy elindult a hagyományos módon a nevezés a fesztivál főzőhelyeiért. A 9000 forintos nevezési díjból 1000 Ft-ot vásárlási utalvány formájában kapnak vissza most is a csapatok. A honlapjukon és a Facebook oldalukon megtalálhatóak a részletek. A humor, a jókedv, a különlegességek, érdekességek felvillantásával invitált mindenkit a társrendezvényekre.
Kép és szöveg: – dite –

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42197 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.