MEGKEZDŐDIK A HK-CERAM KFT ÜZLETI ÉS TERMELÉSI FEJLESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁT CÉLZÓ PROJEKT

2022/06/13. A Pénzügyminisztérium, mint támogató a GINOP Plusz program keretében meghirdetett „GINOP Plusz-1.2.3-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” tárgyú felhívása alapján a HK-Ceram Kerámiagyártó Kft. sikerrel pályázott, és 145,86 millió Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert pályázatával. A támogatás mértéke 70%. A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03071 pályázati azonosítójú projekt 2022. április 1-jével kezdődött meg, a befejezés tervezett dátuma: 2023. december 31.


A szentesi székhelyű HK-Ceram Kft. 2005-ös alapítása óta vevőspecifikus tűzálló ipari kerámiákat – ún. égetési segédeszközöket – fejleszt, gyárt és értékesít. A társaság piaca egy szűk réspiac, termékei döntően exportra készülnek. Legfontosabb vevői a kerámiatetőcserép-gyártók, de szállítanak többek között szanitergyártó és edénygyártó vállalkozásoknak is.

A projektnyitó rendezvényen.


A jelen projekt célja a 2020 tavaszán megkezdett termelésracionalizálás folytatása, és a vállalat exportképes termékek gyártására irányuló termelési kapacitásainak jelentős kibővítése. A termelési folyamatok épületen belüli optimálisabb elhelyezése jelentős időt és költséget takarít meg, és növeli a gyártás rugalmasságát. A fejlesztés a telephely teljes termelési munkafolyamatainak racionalizálásához is hozzájárul.
A pályázat keretében beszerzésre kerül egy elektromos fűtésű kemence, egy kemencéhez alkalmas tolópad és kemencekocsi, kettő darab elektromos targonca és egy dilatométer. A beszerzendő eszközök célja a termelés kapacitásbővítésének közvetlen támogatása. A meglévő gyártócsarnokra telepítésre kerül egy napelemrendszer, mely az épületbe kerülő nagyteljesítményű kerámiaégető kemence energiaigényét fogja biztosítani. A pályázati támogatás segítségével a HK-Ceram Kft igénybe vesz vállalati pénzügyi és kontrolling tanácsadást, valamint felhő alapú üzleti szolgáltatást, melyeknek célja a vevők hatékonyabb kiszolgálása és a tudatosabb pénzügyi tervezés.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A megvalósítás helyszíne a HK-Ceram Kft székhelye: 6600 Szentes, Bese László u. 10.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42195 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.