Mi újság az Üdülőközpontban -Szükségmegoldással, de üzemel a nagy brűg

A Szentesi Sport- és Üdülőközpontban a vendégek által kedvelt nagy brűg medence balesetveszélyes állapotának megszüntetése a medence felújításával megtörtént, újra használható, kaptuk a tájékoztatást dr. Kerekes Valéria ügyvezető igazgató asszonytól. Mivel a medencecsempék kitöredezésével balesetveszélyes állapot állt elő, az ÁNTSZ felszólítással élt a hiba kijavítására.


A nagy brűg medence felújítására a fenntartó szentesi önkormányzat 2019-ben mintegy 40 millió forintot különített el, azonban a COVID miatt a pénzt átcsoportosították. Ebben az évben megtörtént a medence kibetonozása, és különleges festékbevonattal való kezelése. Ily módon a nagy brűg medence üzemel, s amennyiben az anyagi források lehetővé teszik, a csempézést el lehet majd végezni. A szezon végével a két kis brűg medence felújítása lesz esedékes – tájékoztatott az igazgatónő, aki arról is beszélt, hogy jelenleg az „álomprojekteknek” számító beruházások között a brűg medencékre 80 millió forint van betervezve. A jelenlegi, nevezzük ideiglenes felújításnak, hátránya, hogy a speciális medence festék csak fehér és kék színben kapható. A termálvízből kicsapódó szemcsés anyagok feltűnően meglátszanak, ami esztétikailag nem nyújt megnyugtató látványt.
A folyamatosan jelentkező műszaki problémákkal küzdő Üdülőközpontban megtörtént az 50 méteres medence garanciális javítása. Nagy munkálatok folynak továbbá a szaunában, amelyek érintik a kabinajtót, a falakat, amelyekre hangszigetelés is kerül.
Az idei nyár kedvez a strandéletnek, a vízisportoknak, jelenleg röplabda versenyek, sporttáborok és a diapóló kupa mérkőzései követik egymást az Üdülőközpont területén. Idén is megrendezik augusztus 19-20-án a Strandfesztivált, van tehát programválaszték a teljes szezonban. Aktualitás továbbá, hogy az úszó és vízilabdázó gyerekek számára július 1-től speciális, kedvezményes bérletkonstrukciókat vezettek be, igazodva a jogszabályi előírásokhoz, miszerint kötelező a belépő a sportolóifjúság számára is. Figyelemmel a jelenlegi gazdasági környezetre, az energiahordozók drasztikus áremelkedésére, el kell mindenkinek fogadni, hogy ingyenes uszodahasználatra senki sem lehet jogosult – mondta az igazgatónő. – dite –

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42195 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.