Semmelweis napi ünnepség a kórházi beruházások idején

Teljesen új kórterem a belgyógyászaton.

A Semmelweis Nap alkalmából rendezett ünnepségen, a Dr. Bugyi István Kórházban 25 éves munkaviszony után 10, 30 éves szolgálatot követően mintegy 30 és további 10 40 éves szolgálati időt betöltő munkatárs részesült elismerésben.

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője tragikus életútját Vajda Gabriella ismertette, majd köszöntötte a megjelenteket Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, aki méltatta a kórház dolgozóinak a járvány időszakában végzett munkáját, de szólt arról is, hogy a jelenleg visszakapott szabadságunkat hogyan árnyékolja be az orosz-ukrán háború. Mindkét esemény olyan – hangsúlyozta – amire nem készültünk fel. Megköszönte a jelenlévők munkáját, azt a többletet, amellyel a magyar társadalom megerősödését szolgálják. Azt mondta, elmozdult Szentesen is az egészségügy, hiszen elkészült a Belgyógyászati osztály teljes felújítása, a munkák az Intenzív osztályon és a Rendelőintézetben folytatódnak, bár a nagy terv, a műtőtömb ügye az elkövetkező 2 évre biztosan megáll, azonban nem merül feledésbe.

Dr. Kalmár Mihály főigazgató dr. Tóth Flórián járási hivatal vezetővel és Szabó Zoltán Ferenc polgármesterrel az épületbejáráson.

2020 nyarára emlékezett vissza Szabó Zoltán Ferenc polgármester, amikor a szakma iránti bizalom, helytállás igazán felértékelődött. Bizonyították az itt dolgozók a hivatástudatot, a segítség iránti elkötelezettséget. A július elsejei kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez a Szentesi Sport- és Üdülőközpont fürdőbelépőit, az előzetes felmérés alapján közel 600 darabot – adott át dr. Kalmár Mihály főigazgató részére. Arra kérte a megjelenteket, próbáljanak kikapcsolódni, időt szakítani a szülőkre, nagyszülőkre, a családra. – Szép a hivatástudat, a szolgálatkészség és az örökké tartó segítség az önök részéről, de muszáj kikapcsolódniuk néha – tette hozzá, egyben köszönetet mondott a folyamatban lévő épületkorszerűsítési munkákért is.

Cáfolta dr. Kalmár Mihály főigazgató, hogy a kórház bezárása napirendre kerülhet, ezt cáfolja maga az építkezések ténye – mondta. Örömmel emlékezett meg arról, hogy 2 év után ismét megtarthatták a Dr. Bugyi István Emlékülést. Szólt arról, hogy a kórházban szakember hiány van, az elmúlt másfél évben a Szegedi Klinikai Központ irányított intézményeként működnek, a szakmai önállóságuk megtartásával. Ám szegény embert még az ág is húzza, az áremelkedés, az élelmiszertermelés jelenlegi helyzete a kórház működésében érezteti hatását. A nehezített körülmények miatti többlethelytállásért a kórház minden dolgozóját főigazgatói dicséretben részesítette.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.