“A szeretet mindent elfogad” – Csupa szív produkciók, tovább jutottak

Június 14-én a Szentesi Ifjúsági és Művelődési Ház volt a helyszíne a 17. alkalommal megrendezett „A szeretet mindent elfogad” c. rendezvénynek. A fogyatékkal élők regionális kulturális seregszemléjének minden évben Szentes ad otthont, és az utóbbi években a bemutatkozásoknak tétje is van. A házigazda Szentesi ÉNO, és a térségi ellátó intézmények ezúttal azért „versengtek”, hogy felléphessenek a július 15-én Szentesen rendezendő 13. Eunice Kennedy Shriver Emléknap gálaműsorán, a Kossuth téren.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség rendezvényéhez immár másodízben csatlakozik Szentes Város Önkormányzata, a gálaműsor neves fellépői közé, a zsűri döntése alapján mind a hét bemutatott produkció továbbjutott.

A mai napi szentesi versengés zsűrijében Agócs Lászlóné az önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke, Urvári Sándor, a Szentesi Művelődési Központ igazgatója és Borsi László sportújságíró, televíziós műsorvezető hozta meg ezt a döntést.

A résztvevő csoportokat és felkészítőiket Agócs Lászlóné köszöntötte, aki elismeréssel szólt az intézmények munkájáról. Biztatta a csapatokat, és lelkesítésképpen mindenkinek a maximális pontszámot megelőlegezte. Mint később kiderült, meg is adta.

A bemutatott műsorszámok a következők voltak: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Otthona Kisrét képviseletében Doktor István gitárszólót mutatott be. Felkészítette: Hajdú Jolán Csilla. A házigazdák bajor tánccal alapozták tovább a hangulatot, amelyet Kovácsné Gila Erzsébet tanított be. A Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszerről Dés-Geszti: Pál utcai fiúk c. musicaljéből adott elő részletet, valamint szólót énekelt Carmen Goett Gyoronná c. alkotását mutatva be Gál Brigitta, aki Borsi László különdíját is átvehette. Felkészítőik: Ördögné Varga Csilla és Csabai Zoltán. Majd a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” ISZI Nefelejcs Otthona az „Összetart a dal…” c. produkciót vitte színpadra. Betanította Hajós Hermina. A Kisréti Otthon Western táncát is nagyon élvezte a közönség. A táncban közreműködött és betanította: Hajdú Jolán Csilla. A Csongrád-Csanád Megyei Gesztenye Otthon Derekegyházáról egy vidám tánccal zárta a sort, a végén teljes fináléval foglalva keretbe a gálaszámok sorát. A felkészítő Kádár Szilvia.

Kora délután a labdarúgó pályán a Szentesi Öregfiúk és az Újságíró Válogatott barátságos mérkőzésével folytatódott a fogyatékkal élők ez évi szentesi találkozója.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.