Mitől lesz ma működő egy testvérvárosi kapcsolat?

Kiss Csaba és Bocskay István jobbról.

Topolya – Szentes 2022. június 07. Június 1-jén Szentes Város Önkormányzatának képviseletében Topolyára látogatott Kiss Csaba alpolgármester és Bocskay István gazdaságfejlesztési referens. A küldöttséget Topolya legmagasabb szintű vezetése fogadta. Szatmári Adrián községi elnök tájékoztatta a megjelenteket Topolya község jelenlegi helyzetéről, illetve jövőbeni terveiről. Ezt követően Kiss Csaba alpolgármester úr adta át a szentesiek üdvözletét és fejezte ki a további együttműködési szándékot.

A jelenlévő felek 3 fő területen látják a testvérvárosi kapcsolat folyamatos fenntartásának és az együttes előnyökön nyugvó fejlesztésének lehetőségét.

1.                  kölcsönös megjelenés egymás rendezvényein (Topolya Expo, Parasztolimpia, Szárma fesztivál, Lecsófesztivál, Térfesztivál és más közösségi programok, pl.: horgászverseny, képzőművészeti bemutatók, sport – és kulturális programok)

2.                  szakértői együttműködés, elsősorban az intézmények üzemeltetése, fejlesztése területén (pl.: fedett uszoda, gazdaságfejlesztési és befektetés – ösztönzési területek, ipari park működtetése, sportlétesítmények fejlesztése, idegenforgalmi együttműködés, infrastruktúrafejlesztés, hagyományápolás)

3.                  EU pályázaton (IPA) való közös részvétel

A megbeszélést követően Tomik Nimród Topolya község képviselő-testületének elnökhelyettese vezetésével a résztvevők megtekintették Topolya kiemelkedő természeti kincsét és egyben idegenforgalmi bázisát a 250 hektáron elterülő horgász – és pihenő Topolyai-tavat és környékét, valamint egyéb helyszíneket és nevezetességeket. A testvérvárosi vezetők megállapodtak abban is, hogy a közeljövőben írásos formában fogják megerősíteni a két település 1968-óta fennálló együttműködését. A közös tevékenység Szentesen folytatódik tovább, Szabó Zoltán Ferenc polgármester úr meghívását követően Topolya vezetése 1 hónapon belül Szentesre látogat.

Szentes Város Önkormányzata

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.