Mácsai Anita Kiválósági Díjat kapott – Megyei Pedagógusnapi ünnepség Szentesen

Mácsai Anita (képen balról) átveszi a Kiválósági Díjat.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Pedagógusnapi ünnepséget rendezett a szentesi Megyeházán június 7-én. A jelenlévőket köszöntötte Kincses Tímea, a HSzC főigazgatója és díjakat adott át Hegedűs Zoltánnal a HSzC kancellárjával közösen.

Az ünnepségen a Szakképzési Centrumhoz tartozó Technikumok igazgatói, tanárai voltak jelen, kulturális műsort mutattak be a szentesi technikumok tanulói és felkészítő tanáraik.

Kincses Tímea főigazgató egy kedves régi történettel köszöntötte a jelenlévőket. Nem rég a kezébe került egy közel 100 éves bizonyítvány, Iskolai értesítő könyvecske, amelynek tartalmát meglepetten olvasta fel, hiszen olyan örök értékek, igazságok voltak leírva abban a tanulói személyes értékelés mellé, amely akkoriban fontos tudnivaló volt egy diák számára. A ma is érvényes üzenet intelmet fogalmazott meg a dohányzás káros voltáról, a mértéktelenségek kerüléséről. Ilyen tudnivalót tartalmazott, hogy az egészség legjobb barátja a tisztaság és a jó levegő. Tisztán kell tartani egész testünket, ruhánkat és lakásunkat is. Igen fontos szempont az egészség fenntartásában a jó táplálkozás, a legszegényebb ember is táplálkozhatik jól. Nem a finom és sok étel jelenti ezt, hanem a rendesen elkészített, rendes időben elfogyasztott táplálék. Csak józan és erkölcsös élet teszi boldoggá az embert…

Elismerést kaptak a HSzC Pollák Antal Technikus tanárai is.

Felmerül a kérdés, mi volt a felelőssége az akkori tanítóknak, és mi a felelőssége a ma pedagógusainak? – mondta. A száz év múlva élők hogyan tekintenek majd egy mai bizonyítványra?

Miután megköszönte a jelenlévő felkészítő oktatók, intézményvezetők munkáját, elismerések átadására került sor az országos versenyeken kiváló eredményeket elért tanulók felkészítői számára. Az elismerések között szerepelt 2 HSzC Kiválósági Díj. Az egyik a HSzC Zsoldos Ferenc Technikum tanárnője, Mácsai Anita részére történt, aki 2017 óta az iskola magyar nyelv- és irodalom szakos tanára. Az elismerést meghatottan és boldogan vette át. A Kiválósági Díjban a közismereti versenyekre felkészített eredményes tanulók munkája is benne van – mondta el érdeklődésemre. Hozzá tette, hogy a diákok nyitottak az újra, érdeklődők a versenyek iránt. Jól együtt lehet velük működni. – Megköszönöm egyúttal az általános iskolai pedagógus kollégáknak az áldozatos munkáját, hiszen mi a tanulók hozott tudására tudunk építeni.

A tanárnő a legutóbbi sikerekről elmondta, hogy minden egyes felkészítést sikerként él meg, még akkor is, ha a tanuló nem az első helyezések egyikével büszkélkedhet. Az idei tanévben az OSzKTV Reál ágán az országos 1. helyezés, Baksa Richárd teljesítménye, aki 10. évfolyamos villanyszerelő tanuló, a legelőkelőbb. A feladatok a matematika, fizika, informatika területét ölelték fel elsősorban. Ricsi nagyon alázatos, szorgalmas tanuló – jegyzete meg.
– A másik tanuló, akit kiemelnék, Berezvai Péter Tibor, aki az Országos Közismereti Tanulmányi Versenyen 10. helyezést ért el még 2020 évben, ám a COVID miatt nem történt meg az ő nyilvános elismerése.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.