Új színházi évad, apróbb változásokkal

Május 30-án a Tóth József Színház és Vigadó ősztől tervezett új évadáról sajtótájékoztatót tartott Seregi Zoltán igazgató, amelyen vendégként részt vett Nemcsák Károly a József Attila Színház igazgatója.

Seregi Zoltán igazgató bejelentette, hogy elindult a jövő évad bérletezése. Pici változás lesz a mostani, teszt évadhoz képest. A következő évadban csak csütörtökön lesz hétköznapi bérlet, a péntek, szombati gyakorlat változatlan marad. Továbbra is minden hónapban további két vendégelőadás hívnak meg a színházba.

Seregi Zoltán elmondta, hogy oldalszínpad nem lévén, kötöttségek vannak a bemutatóknál, vagyis a díszletváltozások nehézkesen oldhatók meg a színpadon, ezért nem minden előadás hívható meg Szentesre. Beszélt arról is, hogy az első évben elért 80%-os átlagos látogatottságot nem tartja rossznak. Viszont véleménye szerint a következő évad lesz az igazi vizsga, visszatérnek-e a bérlet tulajdonosok, jönnek-e velük újabb látogatók, vagy éppen elmaradnak.

Az igazgató úr szólt arról, hogy a következő évadban 6 előadásra lehet számítani. A gyermekbérleteknél marad az 5 előadás. Majd részletesen ismertette azokat:

-Felnőtt bérletben Neil Simon: Furcsa pár – vígjáték, Tamási Áron: Énekesmadár- tündérjáték. Joseph Stein – John Kender – Fred Ebb: Zorba, a görög – musical. Kellér Dezső – Horváth Jenő – Szenes Iván: A szabin nők elrablása. Nyikolaj Vasziljevics Gogol: A revizor. Rejtő Jenő: A szőke ciklon c. művéből készült táncjáték.

A gyermekbérletben Szekernyés László: Trón alatt a király – táncmese. Jókai Mór: Szaffi. Bozsó József – Kocsák Tibor: Hagymácska (orosz népmese alapján). Kinosita Dzsundzsi – Czap Ferenc – Zalán Tibor – Pinczés István: Hétalvó – japán népmese alapján. Benedek Elek – Szente Éva: Az égig érő fa. Tamási Áron: Ördögölő Józsiás – zenés tündérmese. A bérletek ára a következők szerint alakul:

I.r. felnőtt 17.900 Ft,  a nyugdíjas: 14.900 Ft.

II.r. felnőtt 14.900 Ft, a nyugdíjas: 12.600 Ft.

III.r. felnőtt 11.900 Ft.  Nyugdíjas: 10.500 Ft.

A gyermekbérletek egységesen 6.600 Ft-ba kerülnek. Lesz Szabadbérlet, ami Békéscsabán nagyon jól működik. Továbbra is 3 és 6 előadásra szól majd. S még egy fontos közlemény, hogy akinél még van beváltatlan ajándékutalvány, azt e hónap közepéig mindenképpen váltsa be.

Nemcsák Károly igazgató úr elmondta, hogy mivel pályáját Szegeden kezdte, így többször járt a régi szentesi színházban. Boldogsággal tölti el, hogy gyönyörű lett az épület. Látja, mennyire színes a program az összművészeti intézményben, s természetes az is, hogy az évad tanulságait összegezni szükséges. A Gyertyák csonkig égnek c. előadásukat láthatta a szentesi közönség ebben az évadban, s természetesen nyitottak a további együttműködésre.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.