Bokrétaünnep a DélKerTÉSZ-nél – Tarthatók a határidők

A képen balról: Nagypéter Sándor elnök, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

Ütemezés szerint halad a Délalföldi Kertészek Szövetkezete új, több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokának építkezése a Szarvasi úton. Maga az épület, masszív betonpilléreken 90%-os készültséggel áll, a tetőszerkezet is mintegy 70%-ban elkészült, a közművek zöme helyére került, megvan az épület legmagasabb pontja, ahova a bokrétafa kerülhetett. Elérkezett tehát az idő a bokrétaünnepre, amit május 27-én megtartottak.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő a legszebb ünnepnek nevezte a mostanit, elsősorban annak a munkafolyamatnak a tükrében, amely a DélKerTÉSZ logisztikai beruházásának előkészítésétől napjainkig megvalósult. A tervek elkészülte, a tavaszi alapkőletétel után immár szemmel látható a változás, az egyre magasodó épület komplexum jövő tavaszra betölti rendeltetését, mind a kertészek, mind a fogyasztók szempontjából a frissességet és a gyorsaságot fogja szolgálni.

Farkas Sándor méltatta a cég szakembereinek munkáját, akik megvalósítják a kormányzat azon törekvéseit, hogy a termék minél gyorsabban jusson el a termőföldtől az asztalig. 4256 milliárd forint vidékfejlesztést szolgáló forrás áll rendelkezésre ilyen és hasonló beruházások finanszírozására. Fontos, hogy ezen forrásokból minél több jusson térségünkbe, a paprika és paradicsom hazájába – mondta.

Szentes Város Polgármestere, Szabó Zoltán Ferenc beszélt a bokrétaünnep helyi történeti vonatkozásairól éppen a Petőfi Szálló kapcsán. Ez az ünnep mindig egy építkezés szintet lépését jelképezi. Méltatta a Délalföldi Kertészek Szövetkezete érdekképviseleti szerepét a hajtatott zöldségtermesztésben, melynek ez a beruházás egy nagyon fontos állomása lett. Az önkormányzat a beruházáshoz a csapadékvíz elvezetésével járult hozzá.

Nagypéter Sándor elnök köszönetet mondott a kivitelező vállalkozásnak az alapkőletételtől eltelt időben végzett látványos munkáért, amelyet a külső, nehezített világgazdasági körülmények között kell végezni. Utalt arra, hogy egyes műszaki megoldások változtatásra szorultak, azonban ezek a változások jobbító jellegűek. Beszélt arról, hogy az ősz folyamán jó döntést hozott a menedzsment, amikor a tagokkal átbeszélték a beruházás nyújtotta lehetőségeket, felmérve elképzeléseiket, hiszen a kormányzat által az átmeneti támogatások rendszerében újabb felbecsülhetetlen értékű segítség érkezhet a beruházás érdekében. Megköszönte a tagság rugalmas, segítőkész együttműködését. Ez a termelői összefogás a jövőre nézve szolgálja, hogy a fejlesztéseik, és az azok kapcsán felmerülő logisztikai igények összhangban lehessenek. A mostani egy nagy állomás, de nem itt az út vége – mondta. Külön kiemelte az Árpád Cégcsoport meghatározó fejlesztéseit, amelyek nagyban szolgálják, hogy a DélKerTÉSZ minden húsvétkor ki tudja váltani a piacon az importot és folyamatosan ott tudjon lenni a friss piaci termékeivel a meghatározó külföldi piacokon is. A tavalyi évhez képest ugyanis időarányosan az exportjuk háromszorosára növekedett, május végével meghaladta az 1,1 milliárd forintot. Közösségük gondolkodásmódja, s egyben ereje: tisztelet az elődöknek, elismerés a jelen nagyjainak, bíztatás a jövő generációknak!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.