Emlékezés a hőseinkre

A Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából május 27-én Szentes városa is fejet hajtott az elődök, a világháborúk áldozatainak emléke előtt. A Kiss Bálint Református Iskola énekkara Farkas Márta tanárnő vezetésével, emlékműsorral köszöntötte a jelenlévőket.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester felidézte az emlékünnep több mint százéves történetének legfontosabb állomásait, amikor a hős elődök a legféltettebb kincsüket, az életüket áldozták hazánk fennmaradásáért. Ma is úgy tekintjük, hogy a mindennapok hősei köztünk élnek, valami kivételeset tesznek a közösségért, a településért vagy akár a nemzetért. Azonban azok, akiknek az emlékéért ma itt vagyunk az Erzsébet téren vagy a liget bejáratánál elhelyezett emlékműnél, a legnagyobb áldozatot hozták értünk, s ezt átérezzük, tisztességgel, becsülettel emléküket megőrizzük. A Hősök Napja május utolsó vasárnapja. Gondoljunk arra, hogy ezek a Hősök édesapák, míg mások fiatal felnőttek voltak, akiknek a hiányát hazánk magán viseli. Amikor emlékezünk rájuk, meg van bennünk az igény, hogy a fiatalabb generációk számára átadjuk az emlékekkel való foglalatosság tisztességét, az önmagunkért való helytállás kötelességét – hallhattuk.

A két világháborús emlékműnél koszorút helyezett el Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete, a Kormányhivatal Járási Hivatala és a Fegyveres testületek és Rendészeti Szervek képviselői.

Kép és szöveg dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.