Időszerűek és ütem szerintiek a kórházi fejlesztések

Május 13-ára a Dr. Bugyi István Kórház Belgyógyászatának felújítása a félidejéhez érkezett. Az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón dr. Kalmár Mihály főigazgató emlékeztetett, hogy március 23-án kezdődtek meg a munkálatok annak érdekében, hogy a 21. századi követelményeknek megfelelő megújult épület nőjön ki a csupaszra bontott falakból. Szeretnék, ha az épület nyár közepén átadásra kerülhetne. Ezt követően kezdetét veszi majd az Intenzív terápiás osztály felújítása is.

Dr. Kalmár Mihály főigazgató.

Katona Győző projektvezető elmondta, hogy az épület bontási munkálatai március 16-án kezdődtek a módosított 2019-es rekonstrukciós terv alapján. A szakipari munkák alapszerelései mára elkészültek. Az új kórtermek mindegyike saját vizesblokkal lesz felszerelve. A gipszkarton válaszfalak a korábbi kórtermekben az alaprajznak megfelelően állnak. Mára a szakipari munkák befejezéséhez közelednek. A megújult belgyógyászat 2-3 ágyas kórtermekkel, továbbra is 52 fő egyszeri fekvőbeteg ellátására nyújt majd lehetőséget.

Katona Győző projektvezető.

Katona Győző megerősítette, hogy az eredetileg tervezett határidőt, július 15-ét be tudják tartani. Ideiglenesen ebbe az épületbe költöztetik az Intenzív terápiás osztály betegeit, amíg ott is elvégzik a burkolatok, az elektromos hálózat cseréjét, a gépészet felújítását és a festést. A teljes rekonstrukció elvégzésének október 31. a határideje.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő

Farkas Sándor országgyűlési képviselő szólt arról, hogy a két épületrész felújítása mind a betegek, mind az ápolószemélyzet kényelmét, jobb közérzetét fogja szolgálni. Előremutat ez a beruházás abban is, hogy ösztönzést, kiváló referenciamunkát jelent az új műtőtömb megépítéséhez, amelyhez a kormányzat támogatását reméli. A műtőtömb építési engedélye megújításra szorul, ez a folyamat mindenképpen időt vesz igénybe – hallhattuk.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Épületbejárás közben.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.