Jubileumi gálaműsor a Megyeházán – Ünnepelt a Piroska Tánccsoport

Április 29-én tartotta 15 éves jubileumi gálaestjét a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban az Árpád Szabadidős Sportklub Piroska Tánccsoportja. Ebből az alkalomból a klub táncosait és a megjelent vendégeket Szirbik Imre ny. polgármester köszöntötte. Azt mondta, a 15 év barátságban nagyon gyorsan elszállt. Ami nagyon jó, hogy az egymásra figyelés, a zene, a tánc visszahozta a tánccsoportba a fiatalságot, az összetartozás élményét. Bátrak voltak, mertek mozdulni a ritmusra, s a hölgyek, urak ma is merik magukat jól érezni.

Az ünnepséget a tánc világnapján rendezték. Almási Jánosné Erzsike és a tánccsoport vezetője, Lakosné Piroska együtt konferálták fel a műsorszámokat. Minden szépet és jót elmondtak a táncról, felsorolni hosszú lenne, de kiemeljük talán a legfontosabbat, amellett, hogy a tánc fejleszti az állóképességet és a mozgékonyságot, a testi, lelki egyensúly megteremtéséhez is hozzá tud járulni. A férfi tánc közben igazán férfias, hiszen partnernőjét óvja, védi, vezeti a mozdulatok csodáján át az önkifejezés varázslatába. A formációban részt vevő hölgyek legalábbis így érzik. Ünnep számukra minden próba, nem beszélve a gyönyörű ruhákról, amelyekben szárnyalnak a bemutatókon.

Lakosné Piroska megemlékezett a kezdetekről és köszöntötte az alapításban résztvevő hölgyeket. 2006 ősze óta a tánccsoport folyamatosan, egyre sikeresebben működik. A legnagyobb sikert 2019-ben érték el, amikor a VIII. Országos Népek Tánca – Népek Zenéje minősítő versenyen Kiemelt Arany Minősítést értek el, amit 1 év múlva Harkányban megismételtek. Köszönettel szólt Szatmári-Nagy Szilvia, a SZILVER TSE vezetőjének támogatásáról, aki kezdetben ruhákkal segítette a fellépéseiket. A gálaesten énekelt a Tilinkó Népdalkör, a tagok közül néhányan ugyancsak táncoltak. A két csoport között a kapcsolat továbbra is kiváló.

A Piroska Tánccsoport nevet 2018-ban vették fel, ekkorra már sok-sok fellépés volt mögöttük. Testvérkapcsolatot létesítettek a hódmezővásárhelyi Szépkorúak Néptánccsoportjával, akikkel, ahogy ez alkalommal is tették, kisegítik egymást. A néptánccsoportban a gálaesten két szentesi pár is közreműködött. Kiváló kapcsolatot ápolnak továbbá az újszentesiek magyar egyesületével és Zentagunaras tánccsoportjával is. Az újszentesiek üdvözletét Dénes Ildikó egyesületi elnök személyesen tolmácsolta a gálaesten.

A népes közönség a Palotást, angol walzert, tangót, cha-cha-t és rock’ and rollt, de a csodálatos bécsi keringőt is megtapsolhatta. Ez utóbbi táncukra különös izgalommal készültek, de amint a többi, ez a táncuk is csodálatos volt. A gálaestet vacsorás, táncos bál követte Kovács Zoltán muzsikájának köszönhetően, remek hangulatban. További sok sikert kívánunk a tánccsoport minden párjának és Lakosné Piroskának!

Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.