Elköszönt Antal ezredes

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka, Antal László ezredes április 21-én délelőtt az állománytól, Szentes Város Képviselő-testülete soros ülésének kezdetén pedig Szentes város vezetőitől és lakosságától köszönt el.

Antal László ezredes 2014-ben vette át a szentesi műszaki állomány vezetését Nyers József ezredestől. A csapatzászló augusztus 14. átvételével nem csak a szakmai alázattal, hozzáértéssel végzett alakulatparancsnokság lett a feladata, teljes felelősséggel és önállósággal, hanem a város vezetésével, Szirbik Imre polgármester úrral, és a város intézményeivel való együttműködés magas szintű képviselete is. A kiváló együttműködés a Szabó Zoltán Ferenc polgármester által vezetett testülettel is folytatódott, sőt kivételes kihívásokat küzdött le a pandémiás időszak és a migráns válság miatt – hallhattuk.

Búcsúzóul az ezredes úr felidézte, hogy a honvédségi műszaki szakmák legmagasabb végzettségét adó vezérkari tiszti tanfolyam sikeres elvégzése után került Szentesre. Nagy kihívást jelentett számára az elődök eredményes tevékenységének, színvonalas munkájának megfelelni, s azt lehetséges módon meghaladni. Parancsnoksága ideje alatt közel 70%-kal gyarapodott a helyi honvédségi állomány létszáma, javarészt a Szentesen és környékén élők foglalkoztatásával. Méltatta, majd megköszönte a helyi közösség elfogadó együttműködését.

Szentes város polgármestere ajándékkal, a képviselő-testület minden tagja meleg kézfogással köszönt el az ezredes úrtól. Antal László ezredes kérdésünkre elmondta, magasabb beosztást tölt be, ezen túl a MH. Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség Csoportfőnöke lesz Székesfehérváron. A parancsnokságot tőle Seres József alezredes úr megbízott helyettesként veszi át az új parancsnok kinevezéséig.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.