Farkas Sándor országgyűlési képviselő átvette megbízólevelét

Balról Farkas Sándor, jobbról dr. Demeter Attila.

Április 19-én, a Városházán tartott ünnepségen vette át Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes a 2022 és 2026 közötti újabb országgyűlési képviselői ciklusra szóló megbízólevelét.

Ebből az alkalomból a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Demeter Attila összegezte az idei országgyűlési képviselő választások legfontosabb helyi eseményeit. Szólt arról, hogy a 3-as választókerülethez tartozó Szentesen nyugalomban és rendben történt mind a felkészülés, mind a választás. Annyi fegyelmezetlenség volt, hogy három jelölő szervezet nem adta le időben az ajánlószelvényeket teljes egészében, ami miatt bírságot szabtak ki. Továbbá plakátrongálás miatt a sértett, Szűcs Ildikó tett feljelentést a Városi Rendőrkapitányságon. Ezzel kapcsolatosan a Bizottságnak teendője nem volt. Állampolgári kifogás érkezett Szegvárról, ahol 50 plakát eltűnt a választás napja előtt. Az ügy kivizsgálása még tart.

A Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata részéről egy alkalommal történt ellenőrzés a választási jogszabályok betartása érdekében. A választás eredményét ismertetve dr. Demeter Attila elmondta, hogy a 3-as választókerületben igen magas, 68,28%-os volt a részvételi arány. Az urnákba 54.709 szavazólap került, melyből 669 volt érvénytelen. Üveges Hajnalka (Megoldás Mozgalom) 755, Laczkó Zsolt (Mi Hazánk) 5.313, Köröndi Máté (Független) 1.443, Szűcs Ildikó (Egységben Magyarországért) 16.947 szavazatot kapott. Farkas Sándor a képviselői helyét 29.582 szavazattal erősítette meg, jelölő szervezete a Fidesz MPSz és a KDNP.

A megbízólevelet Farkas Sándor részére az ismertető után dr. Demeter Attila, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át.  

Farkas Sándor megköszönte a jelenlévő települési polgármestereknek, hogy a hetedik országgyűlési ciklusába lépéséhez is támogatásukról biztosítják, s mindazoknak a munkáját, akik ezt az eddig példátlan választási eredményt elősegítették. Továbbra is Szentes és környéke kiemelt övezetté válásán kíván dolgozni, a lehetőségek kiaknázásával, a települési vezetők partnerségével elő fogja azt segíteni. Sőt a kapcsolatok még szorosabbá tételét tekinti fő feladatának. A háborús körülmények ellenére is minden lehetőség adott a továbblépésre.
-A gazdasági nehézségeken egymás megfelelő támogatásával, bizalommal, lojalitással tudunk enyhíteni. Ahogy eddig sem, a jövőre vonatkozóan sem szeretnék ígérgetni – mondta.
Beszélt arról, hogy örömként élte meg a 119 szavazókörből 117-ben elért elsőséget. Megköszönte a Fidesz fiatal háttércsapatának a munkáját, ők garanciát és biztonságot jelentenek a térség megújulására. – Nekünk, idősebb generációnak a feladata, hogy a fiatalokat megfelelő lehetőségekhez jutassuk ahhoz, hogy a későbbiekben mind a gazdaság, mind a politikai élet területén a helyünkbe léphessenek – tette hozzá.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.