Minden színben szinte minden a Díszfaiskolában – Jubileumi játékunk folytatódik!

Fontos információnk, hogy a Vásárhelyi úti Szentesi Díszfaiskola nagypénteken és nagyszombaton 8.00 és 12.00 óra között nyitva tart. A látogatók, leendő vásárlók figyelmébe ajánljuk, hogy megérkeztek az egynyári virágpalánták. Függőcserepes és beültetett cserepes növények is kaphatók, ám az egyéni igények szerint a Díszfaiskolában árusított különféle méretű kaspók beültetését is lehet kérni. A Díszfaiskola munkatársai szaktanácsokkal szolgálnak a kertkedvelőknek a kiválasztott növények ültetése, környezetbe illesztése, a kert harmonikus megtervezése érdekében.

Kissé hűvös tavaszi reggelen érkeztem a Díszfaiskolába. A kertészek szorgosan ápolták a növényeket, ki-ki, rendezgetett, míg mások locsolták, árasztották az évelőket, és a fás szárú kiültetni valókat.

A négyféle színben pompázatos Rododendronok mellett azonnal feltűnt gyermekkorom kedvenc évelője, a szívvirág, amely fehér színben is kapható.  A kis fűszerfák, szívet melengető virágukkal, illatos leveleikkel kínálják magukat. Rendkívül gazdag a választék a bokros-, és a cserje növényekből is.  Felkeltette a figyelmemet a rózsaszín fűz, vagy a japán szentfa, különlegesen élénkzöld és gazdag koronájával az orbáncfű. A babarózsa virágzási ideje van, a fácskákat érdemes még beszerezni és elültetni. Sokak kedvence a csüngő barkafűz, amelyből ugyancsak rendkívül gazdag a választék a Díszfaiskolában.

Kaphatók, ültethetők még a gyümölcsfa csemeték. A ribizli, valamint a ribizli-köszméte kis helyigényű fácskák, ám még értékesebbé teszik a kerteket finom és egészséges termésükkel.

Nem szabad nem kiemelni az örökzöldeket, amelyekből a kerttervezéshez most ugyancsak képzeletet felülmúló a kínálat.

Amint képeim is tanúsítják, minden színben szinte minden egy helyen megtalálható, még a kertdíszítéshez, szilakertépítéshez szükséges kövek, a nagy kiszerelésű virágföldek is.

Az ünnepek után naponta 9.00 és 17.00 óra, szombatonként 8.00 és 12, vasárnap pedig 9.00 és 12.00 óra között fogadják a lakosságot. A telefonszám pedig, amelyen érdeklődni lehet: 06 30 965 1557. További információkért keressék fel a www.szentesifaiskola.hu weboldalt is.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz (x.)

JÁTÉKUNK KÉRDÉSEI:

Jubileumi játékunk 9. fordulójának támogatója a Szentesi Díszfaiskola. A helyes megfejtéseket április 25-éig várjuk e-mailen: visszhang65@gmail.com. Levélben: Szentes, Nagyörvény utca 58. A nyertesek között három darab egyenként 3000 Ft értékű vásárlási utalványt sorsolunk ki, amelyeket a Díszfaiskolában lehet majd beváltaniuk a szerencsés nyerteseknek. Kedves Kertszépítők, játékra fel tehát!

1.kérdés:
Melyik növénynek van hamarabb virága, mint levele?
a.) Tölgyfa
b.) Szilfa
x.) Magnólia

2.kérdés:
Kell-e az örökzöldeket télen öntözni?
a.) Soha sem kell.
b.) Amennyiben nincsen megfelelő mennyiségű csapadék, igen, kell az örökzöldeket öntözni.
x.) Igen, minden esetben.

3.kérdés
Melyik a helyes válasz, ha az évelő és az egynyári virágok közötti különbséget keressük?
a.) Az egynyári virágok egész nyáron virágoznak.
b.) Az évelő virágok egész évben virágoznak.
x.) Az évelő és egynyári virágok ültetési ideje azonos.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.