Szentesi Irodalmi Szalon versekkel, zenével – Kreatív írás, Hrabal és ősbizalom

Viola Szandra. Fotó forrása: Bárka online.

Több mint 60 József Attila vers átiratát készítette el Vörös István költő, melyek közül többet is megzenésített Szirtes Edina Mókus énekes-zeneszerző. Mindketten Viola Szandra költő, irodalmár vendégei lesznek a Szentesi Irodalmi Szalon idei első összejövetelén, melyet stílusosan a költészet napjára időzítettek a szervezők. Az izgalmas beszélgetés közben természetesen a megzenésítés által újabb értelmezési rétegekkel gazdagodott versek is elhangoznak majd.

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a szentesi Tóth József Színház együttműködésében megvalósuló Szentesi Irodalmi Szalon rendezvénysorozat ezévi első műsorának vendége a kortárs költőket és írókat, valamint műveiket népszerűsítő KMI 12 program egyik idei tagja, Vörös István lesz. A József Attila-díjas költő kreatív írásról, tanításról, Hrabalról és arról is mesél majd, miért készítette el több, mint 60 József Attila vers átiratát.

Mi történt volna, ha József Attila nem hal meg 32 évesen? Milyen versek születtek volna életének második felében? Hogyan szólalnak meg legfontosabb életeseményeink, eszméléseink a költő nyelvén? Borderline személyiségzavarról, ősbizalomról, szeretethiányról és arról is elmélkednek majd, miért elképzelhetetlen a magyar költészet a Tiszta szívvel, az Eszmélet vagy az Óda nélkül?

Szirtes Edina Mókus. Fotó forrása: www.jegy.hu

Az est háziasszonya Viola Szandra, költő, irodalmár, sztárvendége pedig az Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző Szirtes Edina Mókus lesz.A megzenésített versek az ő előadásában hangzanak majd el.

Helyszín: Tóth József Színház és Vigadó (6600 Szentes, Petőfi S. u. 2.)

A tervek szerint idén öt alkalommal, legközelebb május végén kerülhet közelebb a kortárs irodalmi alkotókhoz a Szentesi Irodalmi Szalon közönsége. A meghívott szerzők mellett minden alkalommal sztárvendégekkel is beszélget majd az esték háziasszonya, Viola Szandra.

Időpont: április 11., 17 óra

K

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.