Készül a szezonra az Üdülőközpont – Idén nem csak a víztükör feszített…

Barna Péter felvétele.

Az egyre kellemesebb tavaszi időjárás felveti a kérdést, hogyan készül a Szentesi Sport- és Üdülőközpont az idei szezonra? Dr. Kerekes Valéria igazgató asszonyt faggattam az aktualitásokról.

-A 33 méteres medence környezetének felújítása befejezéséhez közeledik, viszont technikai problémák jelentkeztek mind a 25-ös, mind a 33-as medencénél. Miután a jövő héten kinyit az 50 méteres szabadtéri medencénk, ezután a 25 méterest leengedjük. Előbb hibafeltárásra lesz szükség. A javítás akár 2 hét is lehet – mondta.

-A tervek szerint április 4-én vesszük le a sátrat a 25 méteres medencéről, 11-én pedig a 33-asról kerül le a sátor. A 33-as medencénél a csővezetékekkel adódott technikai probléma, amit szükséges a biztonságos üzemeltetés érdekében megjavíttatni. Emellett a szennyvízcsatorna egyik fő ágán is kell hibaelhárítást végezni – sorolta.

Barna Péter felvétele.

Befejeződött a Wellness részleg megújítása?

-Igen, a Wellness részleget megszépítettük, ahol, újdonságként, nagy népszerűségnek örvend a naturista szauna nap programja. Visszatérve a szabadba, megkezdtük a füvesítést is, amelynek egy részéhez az öntözés lehetőségeit ki kell még építeni. El kellett távolítani 4 beteg fát, amelyeknek pótlásáról gondoskodni fogunk – tette hozzá.

Mi a helyzet a kempinggel?

-Kempingminősítés előtt állunk. Itt lakókocsi ürítőt csináltunk. Felparcellázuk a területét, ezután faültetés következik. Mivel szeretnénk a horgász turizmust fejleszteni, ennek érdekében az ATIVIZIG a Kurca parton kiszedte a nádat, és horgászhelyek kialakítására kerül sor.

Feszített költségvetés mellett tud üzemelni a Szentesi Sport- és Üdülőközpont az idén. Megnövelt önkormányzati támogatással egyrészt több kisebb beruházást tudnak elvégezni, amint azt fentebb jeleztük, másrészt a minimálbéremelést és az energiaárak növekedését kell kompenzálniuk. Bár június 1-től minimális emelkedés várható mind a belépők, mind a szállásdíj, valamint a medence- bérleti díjak vonatkozásában is – tudtuk meg, ám még így sem tudják teljesen a költségnövekedést kigazdálkodni.

Vidovics Ferenc felvétele.

-A medence bérleti díjakat 5 éve nem emeltük. 2017-ben 17 Ft-ért kaptuk az áramot, most ez a költség június 30-ig 67 Ft. A létesítmény hatalmas áram igénnyel működik. Keressük a pályázati lehetőségeket az energetikai korszerűsítésre, hiszen pl. napelemekkel jelentős költségcsökkenést tudnánk elérni – vázolta az igazgatónő.

A hagyományos rendezvényekre számíthatnak majd a vendégek?

-Szeretnénk a strandnyitót megtartani, sok-sok kedvezménnyel kedveskedni a vendégeinknek. A környező települések számára is vonzóbbá akarjuk tenni a szolgáltatásainkat. A legaktuálisabb most, hogy a tavaszi szünetben a 14 év alatti gyermekek ingyen, a kísérők pedig 50%-os kedvezménnyel látogathatják az uszodánkat. Bizonyos az is, hogy a hagyományos Íz Utazás programjaink a Szentesi Vendégszeretet Egyesülettel idén is folytatódni fognak.

Dr. Kerekes Valéria igazgató asszony elmondta még, hogy az ősz folyamán a volt Úttörőház tető áthajtását elvégezték. Az épület teljes felújítására, átalakítására és modernizálására volna szükség, mivel számottevő új szálláshelyet lehetne benne kialakítani, amire igény is volna.
D. T.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42189 online lapszámunk 6. oldalán.


Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.