Tisztább lett városunk

Mészárosné Surányi Olga tanár és Agócs Lászlóné, az önkormányzati Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke létrehozta az ÖKOSzentes Facebook oldalt, valamint a Zöld Gondolkodás, Cselekvési Program, a Zöld Szellemiség jegyében klubbot alapítottak Szentes természeti kincseinek megóvása és az ökotudatosabb fejlesztések érdekében.

Első megmozdulásként március 21. és 28. között városi szemétszedési akciót hirdettek. Agócs Lászlóné érdeklődésünkre elmondta, hogy az akcióban a város 8 iskolája 675 tanulója és pedagógusa vett részt. Csatlakozott a programhoz Szentes Város Önkormányzata 6 intézménye is. Március 26-án az önkormányzat 13 dolgozója, élükön Szabó Zoltán Ferenc polgármesterrel, a Csongrádi út környékén gyűjtötte össze az apróbb-nagyobb, talán hetek óta kallódó kommunális hulladékokat, s bizony, mint fotóink bizonyítják, a zsákok gyorsan teltek. Ugyanezen a napon a Rigó Alajos iskola diákjai, a pedagógusok és önkéntesek is besegítettek városunk megtisztításába. Csatlakoztak továbbá a magyartésiek is saját településrészük rendezésével, valamint a Vízilabda klub több korosztálya vette ki részét a tavaszi szentesi nagytakarításból.

A programnak a legfontosabb része – mondta Agócsné Erzsike – hogy előmozdítsák a szemléletváltozást, s valóban tudatosabban figyeljünk oda közvetlen környezetünk, közterületeink tisztaságára, rendezettségére.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.