Dupla koncert a hosszú hétvégére

Pénteken és szombaton is várja közönségét a Hangversenyközpont az ünnepi hosszúhétvégén. A Zene-Világ-Zene Graffiti sorozat március 11-i vendége a hazai alternatív-underground zenei szcéna egyik bástyája, az Európa Kiadó, majd március 12-én a zeneiskola Hangversenytermébe látogat Szendőfi Péter mesterijazz-formációja, a Fusio Group.

Az Európa Kiadót az URH feloszlása hívta életre, és a zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett. Kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig aktív formáció volt. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón. A zenekar 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett, tavaly pedig 5 év után új nagylemezt adtak ki ’Love 2020’ címmel, melyet március 11-én, pénteken az ifjúsági házban is bemutatnak a szentesi közönségnek.

A füleket nem sokáig pihentethetik a zenerajongók, ugyanis másnap a zeneiskola Hangversenytermében is felcsendül a muzsika, mégpedig egy kiváló jazz-fusion koncertre várja a közönséget a Hangversenyközpont. Szendőfi Péter és formációja, a Fusio Group már a 90-es évek eleje óta aktív, azóta számos albummal is megörvendeztették a nagyérdeműt. 2006-ban a szakma EMERTON-díjjal jutalmazta őket “Az év jazz együttese 2005” címmel. A zenekar a fúziós jazz irányzaton belül teljesen egyéni hangvételt alakított ki az elmúlt három évtized alatt. Legfőbb céljuk a folyamatos megújulásra, progresszióra való törekvés a szerzeményekben, és azok előadásmódjában egyaránt.

Sebők Tamás

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.