Indul az Őze Lajos bérlet előadás sorozat

Matkócsik Pál balról és Irsai Farkas László jobbról.

Sajtótájékoztatót tartottak március 1-én a Koszta József Múzeum és a Szentesi Vendégszeretet Egyesület vezetői. Közös szervezésben, a múzeumban idén is folytatódik az Őze Lajos bérlet keretében még tavaly indult előadás sorozat.

Matkócsik Pál, az egyesület elnöke elmondta, hogy az ingyenes, a múzeumban átvehető bérlet keretében 6 előadást terveznek ebben az évben. Az első programmal március 19-én Őze Lajosra emlékeznek. A további programokkal havonként jelentkeznek, szeptemberrel bezárólag. Az előadók között szerepel dr. Mód László néprajzkutató, Borsodi Ágnes tanárnő a Városkerülő társasjáték ötletgazdája, a Népzene Napja előadói, valamint a helyi hadtörténeti kutatások újabb eredményeit bemutató előadásra is számíthatnak az érdeklődők. Az előadások a bérlettel, valamint támogatói jegyek megvásárlásával is látogathatók. Mind a bérletek, mind a támogatói jegyek ajándéksorsoláson vesznek részt. Az előadások alkalmával értékes ajándékok találnak gazdára – hallhattuk.

Irsai Farkas László múzeumigazgató lesz az első, Őze Lajos munkásságáról megemlékező előadás előadója. Elmondta, hogy ez alkalommal a Szentes szülötte életművéről készülő film részleteibe is bepillantást nyernek a látogatók. Interaktív módon neves rendezők, színész társak interjúiból eddig még nem ismert sztorik, rendkívül izgalmas történetek tanúi lehetnek. Megtalálták a filmarchívumban pl. azt a reklámfilmet, amelyben Őze Lajos is szerepelt. Vajon hány féle arcát ismerhetjük jeles színművészünknek? Ha szeretnék önök is megtudni, vegyenek részt az előadáson. Kísérjék figyelemmel további híradásainkat is e témában!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.